Σαντορίνη: Τραυματίστηκε 39χρονος τουρίστας κάνοντας flyboard

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018, 15:54
Σαντορίνη: Τραυματίστηκε 39χρονος τουρίστας κάνοντας flyboard
Ένας 39χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή «Ηφαιστείου» στη Σαντορίνη, όταν, στην προσπάθειά του να κάνει χρήση θαλάσσιου μέσου αναψυχής (flyboard-υδροπροωθούμενη ανύψωση), έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να πέσει και να προσκρούσει σε θαλάσσιο μοτοποδήλατο, με το οποίο συνδεόταν.

Ο 39χρονος, ο οποίος υπέστη κάταγμα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο, καθώς και κάταγμα στο αριστερό χέρι, μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήρας και στη συνέχεια στο «Αττικό» Νοσοκομείο Αθηνών, για νοσηλεία.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο της Θήρας, ο τραυματίας, μαζί με άλλα επτά άτομα, είχαν ναυλώσει από τις 30 Ιουλίου το επιβατηγό τουριστικό σκάφος «ΣΜΟΛ ΕΥΑ» με κυβερνήτη έναν 38χρονο, ο οποίος συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη (παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ.).

Ο 38χρονος κυβερνήτης του σκάφους, κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η η λιμενική Αρχή τού επέβαλε διοικητικές κυρώσεις για σύνταξη κι αποδοχή ανακριβούς ναυλοσύμφωνου, διότι δεν έφερε ενημερωμένη κατάσταση επιβαινόντων.

Επίσης, κατά δήλωση των επιβατών, το «ΣΜΟΛ ΕΥΑ» είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των 3.900 ευρώ, ενώ στο ναυλοσύμφωνο που είχε κατατεθεί στο Α' Λιμενικό Τμήμα Χανίων αναγραφόταν πως ο συνολικός ναύλος ανερχόταν στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018, 15:54