Τι και αν τα παραλάβαμε και τα ακριβοπληρώσαμε; Σκουριάζουν στις αποθήκες της Περιφέρειας Κρήτης!

Σύγχρονα μηχανήματα για έργα οδοποιίας, τα οποία κόστισαν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, σκουριάζουν εδώ και τρία χρόνια στις αποθήκες. Το ζήτημα διαχείρισής τους ξεκίνησε το 2010 επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και διογκώνεται τώρα στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται, μάλιστα, για μηχανήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, παρά μόνο για μια δοκιμαστική «πρόβα τζενεράλε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκοντάφτει» στις προσλήψεις

Το πανάκριβο μηχάνημα που απεικονίζεται και στη φωτογραφία ονομάζεται finisher και θα «έσβηνε» τις λακκούβες από τους δρόμους του νησιού. Αντ’ αυτού, βρίσκεται στις αποθήκες της Περιφέρειας Κρήτης και «αραχνιάζει». Όταν έγινε η προμήθειά του, έκανε μια «πρόβα τζενεράλε» μόνο για τα… μάτια του κόσμου, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιηθεί για να πέσουν ασφαλτικά. Το μηχάνημα δεν δούλεψε ούτε επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηράκλειου ούτε επί Περιφέρειας Κρήτης σήμερα, με το θέμα τώρα να… σκοντάφτει στις προσλήψεις. Η απάντηση επισήμως είναι ότι δεν υπάρχει χειριστής για να λειτουργήσει.

Το «μπαλάκι» στον δήμο

Η Περιφέρεια Κρήτης παραπέμπει για το θέμα στον Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος επιθυμεί τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, ώστε το μηχάνημα που είναι ακόμη με τη… ζελατίνη να μην παραμένει σε αχρηστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης