Σάρωσε τη Μεσσηνία ο «Ζορμπάς»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, 15:10
Σάρωσε τη Μεσσηνία ο  «Ζορμπάς»
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με βροχές και καταιγίδες σε όλο τον νομό, ενώ πιο έντονα ήταν στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, όπου καταγράφηκαν στο Καρυοβούνι, στον μετεωρολογικό σταθμό, 132 χιλιοστά βροχής. Υπάρχει διακοπή ρεύματος σε κάποια χωριά στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την κακοκαιρία, ενώ ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή."Βουτιά" ο υδράργυρος στη Μεσσηνία

Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται μέχρι και αυτή την ώρα στον Νομό:

Στους 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αλαγονία, στους 16 στο Δεσύλλα, στους 18 σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία, 19 στη Στούπα και 20 βαθμούς σε Φιλιατρά, Πύλο και Κορώνη.

Διακόπτονται προσωρινά όλα τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών μέχρι τη μείωση της έντασης των φαινομένων, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, με εξαίρεση τη γραμμή που περνάει από Ναυαρίνου, μιας και ο δρόμος έχει κλείσει από την Τροχαία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το λεωφορείο της γραμμής αυτής φτάνει μέχρι το βενζινάδικο του Κατσαρού και από εκεί επιστρέφει πάλι. Η γραμμή Νο7 για Μαντίνεια γίνεται κανονικά, με αφετηρία όμως το βενζινάδικο Κατσαρού.

Όπως δήλωσε στο MessiniaLive ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Θανάσης Πατικόπουλος, αν επιδεινωθεί ακόμα ο καιρός-καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη- θα υπάρξει διακοπή στα δρομολόγια, όπου απαιτείται. Ελάχιστος κόσμος πάντως μεταφέρεται.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ


“Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονται ή προβλέπεται να εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει ήδη ανάλογες εντολές και οδηγίες για λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας και επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί.
Παρακαλούνται οι οδηγοί:
-να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους,
-να ενημερώνονται για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες,
-να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας”.

Έως 8 μποφόρ οι ριπές του ανέμου μέσα στην Καλαμάτα“Ένταση των φαινομένων στην Καλαμάτα με 7 και 8 μποφόρ ριπές Α-ΝΑ ανέμου. Αυτό σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση βαρομετρικής πίεσης, που έχει ανεβάσει αρκετά της στάθμη της θάλασσας, στέλνει μεγάλα κύματα μέσα στο Λιμάνι της πόλης. Σταδιακά αυξάνονται και οι όμβροι”.

Απίστευτο το θέαμα...Ποικίλες αντιδράσεις συγκέντρωσε αυτό το video που δείχνει την προσπάθεια – εν μέσω θαλασσοταραχής και καταιγίδας – τριών ανθρώπων να τραβήξουν προς τα έξω αντικείμενα μην ανέβουν στην παραλιακή, κατά δήλωσή τους. Από την άλλη, όταν βρίσκονται σε εξέλιξη ακραία καιρικά φαινόμενα έχεις φροντίσει από τις προειδοποιήσεις να το κάνεις, κυρίως για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι και μετά περιουσίες.Χωρίς ρεύμα η περιοχή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και του Πανεπιστημίου

H θάλασσα εξαφάνισε την παραλία

Η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο προς τη Δυτική παραλία στην περιοχή του Κορδία. Μέχρι και την πίστα καρτ τα κύματα βγαίνουν στον δρόμο!

Ναυαρίνου: η θάλασσα πλημμύρισε τον δρόμοΣτη Μεθώνη και την Κορώνη έπεσαν ισχυρές βροχές, ενώ στην Καλαμάτα η θάλασσα ανέβηκε στη Ναυαρίνου. Να σημειωθεί ότι μέσα στην πόλη της Καλαμάτας αυτή την ώρα [09.52] βρέχει, με αέρα 2 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία έχει σημειώσει “βουτιά”, και έχει πέσει στους 19 βαθμούς!Οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στη Ναυαρίνου αλλά και η Ναυαρίνου έκλεισαν πριν λίγο, καθώς η θάλασσα εκτός από νερό έχει βγάλεί και φερτά υλικά αλλά και τον εξοπλισμό [καρέκλες, ομπρέλς και τραπέζια] αρκετών παραλιακών καταστημάτων στο δρόμο αλλά και μέσα στη θάλασσα!

Σε Δυτική Μάνη αλλά και στην Πύλο η κατάσταση είναι δύσκολη, με πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σφοδρούς ανέμους και χωρίς ρεύμα κάποια χωριά.Αυτή την εικόνα έχει σήμερα η Μεθώνη


Εικόνα από Κορώνη


 Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Φοινικούντα


Να σημειωθεί ότι ο μεσογειακός κυκλώνας θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του από τις 13.00 και μετά στις παραλιακές περιοχές της νότιας Μεσσηνίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη πορείας του κυκλώνα. Ο “Ζορμπάς” μένει στη Μεσσηνία μέχρι και τις 16.00 το απόγευμα, και από εκείνη την ώρα και μετά η έντασή του εξασθενεί καθώς συνεχίζει την πορεία του στη νότια Λακωνία, και στη συνέχεια σε περιοχές της Ανατολικής Αρκαδίας, και της Αργολίδας.

Πηγή: messinialive.gr/

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, 15:32