Κορυφαία προτεραιότητα για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί το ζήτημα της ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η τοποθέτηση του υπουργού έγινε με αφορμή την απόφαση της διοίκησης των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) να καταγγείλει τη σύμβαση και να απομακρύνει 77 υπαλλήλους της, λόγω των πλαστών εγγράφων, με τα οποία προσελήφθησαν στον Οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καμιά ανοχή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τις διοικήσεις που δεν προβαίνουν στους σχετικούς ελέγχους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η διοίκηση του μεγαλύτερου ΝΠΙΔ, των Οδικών Συγκοινωνιών, κινήθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και εντόπισε τις πρώτες 77 περιπτώσεις οδηγών που είχαν προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων και καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους. Και ο έλεγχος στην ΟΣΥ συνεχίζεται» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με εγκύκλιο που απέστειλε στα μέσα Δεκεμβρίου προς όλους τους φορείς του Δημοσίου, ζήτησε, για πρώτη φορά, τον έλεγχο εγκυρότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης