«Είμαι πολύ ευτυχής που είμαι και πάλι σπίτι μου και που είμαι κοντά σας. Όπως βλέπετε είμαι καλά και χαίρομαι που μπορώ να το πω αυτό, μετά από την περιπέτεια που πέρασα, που δεν εύχομαι σε κανέναν να την περάσει». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το σπίτι του στο Καβούρι, ο κ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεση της απαγωγής του και βοήθησαν στον να φτάσει σώος σπίτι του. Υπογράμμισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα γιατί διαπίστωσε ότι έχει χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά στους απαγωγείς του, ο εφοπλιστής, τους χαρακτήρισε «ευγενείς» και «σωστούς». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι πάντα έχει στην τσέπη του δόσεις από τα φάρμακά του, αλλά «οι άνθρωποι με φρόντισαν ώστε να μην μου λείψουν τα φάρμακα».

Η απελευθέρωση

Ο Περικλής Παναγόπουλος εντοπίστηκε στη λεωφόρο Αθηνών, μεταξύ Σκαραμαγκά και Σχιστού από περιπολικό της αστυνομίας, περίπου στη 1:30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Ο Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 

Λίγο μετά τις 2:50 ο κ. Παναγόπουλος καθισμένος στο μπροστινό κάθισμα ενός μαύρου τζιπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και ένα από τα παιδιά του, επέστρεψε στο σπίτι του.   

«Περικλή, τελείωσε η περιπέτεια. Σε λίγο θα είσαι σπίτι»

Αυτό είπε ο ένας από τους απαγωγείς στον εφοπλιστή, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, με τη χαρακτηριστική προφορά από συγκεκριμένο μέρος της Ελλάδας, που διαπραγματευόταν με την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η απόφαση των δραστών ήταν ειλημμένη. Τα λύτρα είχαν δοθεί, η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του ομήρου είχε ξεκινήσει.

Οι δράστες έδεσαν τα μάτια του Περικλή Παναγόπουλου και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ ενός μεγάλου και παλιού αυτοκινήτου. Έκαναν βόλτες για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια σταμάτησαν το αυτοκίνητο και κατέβασαν τον εφοπλιστή. Του έδωσαν το όπλο που είχαν πάρει από τον οδηγό του το πρωί της ημέρας που έγινε η απαγωγή και του είπαν να περπατήσει για μισό χιλιόμετρο και θα βρει μπροστά του ένα πάρκινγκ.

Ο Περικλής Παναγόπουλος, έγινε τυχαία αντιληπτός από ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, να κάθεται σε ένα παγκάκι κοντά στο πάρκινγκ στην περιοχή μεταξύ Σκαραμαγκά και Σχιστού.

Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν ποιος είναι και τότε αυτός δήλωσε τα στοιχεία του. Δεν φορούσε κουκούλα, ούτε ήταν δεμένος. Ήταν ζεστά ντυμένος, φορούσε φόρμα και μπουφάν, τα οποία του είχαν δώσει οι απαγωγείς του. 

Το κρησφύγετο

Το πρώτο πράγμα που έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να ζητήσει το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού για να τηλεφωνήσει στους οικείους του.

Στη συνέχεια, κατάφερε να ψελλίσει δύο λόγια στους αστυνομικούς. Τους είπε ότι οι απαγωγείς τον είχαν κλεισμένο σε ένα δωμάτιο, όπου τα παράθυρα ήταν καλυμμένα με χαρτόνια. Μέσα στο δωμάτιο όπου πέρασε τη χειρότερη εβδομάδα της ζωής του, υπήρχε ένα κρεβάτι και ένα τραπεζάκι. Οι απαγωγείς του είχαν διαθέσει επίσης μια τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο, που κρατούσαν συντροφιά στον εφοπλιστή όλες αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής κατάφερε να ξεχωρίσει τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά άτομα να “κόβουν βόλτες” μέσα στο κρησφύγετο. Τα πρόσωπά τους βέβαια δεν τα είδε ποτέ, αφού οι απαγωγείς φορούσαν συνέχεια κουκούλες.

Όπως δήλωσε χθες στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην εκπομπή “Κίτρινος Τύπος” η σύζυγός του Κ. Παναγοπούλου, η κατάσταση της υγείας του θα εκτιμηθεί και αν χρειαστεί, όπως είπε, θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Πάντως, στο σπίτι του υπάρχει ήδη μία μικρή ιατρική μονάδα, έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας παρουσιάσει.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Αμέσως μετά την απελευθέρωση του Περικλή Παναγόπουλου, ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, το προφίλ των οποίων είναι γνωστό στις Αρχές.  

Πηγές της Αστυνομίας δηλώνουν ότι επικρατεί αισιοδοξία, καθώς έχουν γίνει αρκετά λάθη, όπως λένε, τα οποία οι διωκτικές αρχές θα εκμεταλλευτούν.

Οι έρευνες στρέφονται σε σεσημασμένους κακοποιούς και άτομα που βρίσκονται μέσα στις φυλακές, που, όπως όλα δείχνουν «ενορχήστρωσαν» την απαγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κρατούσαν όμηρο τον Π.Παναγόπουλο σε σπίτι σε ερημική περιοχή της Αττικής, με πιθανότερη εκδοχή, αυτήν της περιοχής των Μεσογείων και όχι σε ακατοίκητο οίκημα, καθώς έπρεπε να αποφευχθεί πάση θυσία το ενδεχόμενο να γίνει αντιληπτός ο εφοπλιστής, ακόμη και από κάποιον άστεγο.   

Σε ό,τι αφορά στο σημείο όπου επιλέχθηκε για την απελευθέρωση του Π.Παναγόπουλου, θεωρείται «ιδανικό» για μια τέτοια «δουλειά», αφού δίνει πολλές δυνατότητες διαφυγής στους δράστες.

Αντίστροφη μέτρηση με την παράδοση των λύτρων

Τα λύτρα είχαν ήδη από χθες παραδοθεί από τη σύζυγό του σε ερημική τοποθεσία της Βοιωτίας, κοντά στο χωριό Ακραίφνιο και σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονταν σε 30 εκατομμύρια ευρώ. Την κ. Παναγοπούλου συνόδευε ο οδηγός Γ. Σαρδέλης, ο οποίος ήταν παρών και κατά την απαγωγή.

 

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΛΥΤΡΩΝ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα, πριν παραδώσει τα λύτρα μίλησε μαζί του και βεβαιώθηκε ότι είναι καλά. Αμέσως μετά ξεκίνησε “η διαδρομή των λύτρων”, η οποία άλλαξε πολλές φορές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Παναγοπούλου έφτασε σχεδόν μέχρι τα σύνορα του νομού Θεσσαλονίκης αλλάζοντας συνεχώς πορεία μετά από διαδοχικά τηλεφωνήματα των απαγωγέων, και στη συνέχεια επέστρεψε, ώσπου κατέληξε στο σημείο παράδοσης των λύτρων.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια είχε απαιτήσει από την Αστυνομία να μην έχει καμία συμμετοχή στην υπόθεση μέχρι να απελευθερωθεί ο εφοπλιστής. Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι οι απαγωγείς γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση της υγείας του κ. Παναγόπουλου.

Το χρονικό της απαγωγής

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, ο ιδρυτής της «Super Fast Ferries» εκινείτο με το αυτοκίνητό του προς τα γραφεία του στον Πειραιά, όταν στις 8:40 στην οδό Ακτής, στο Καβούρι, τουλάχιστον τρεις ένοπλοι δράστες, που φορούσαν κουκούλες, τους έκλεισαν το δρόμο.

Στη συνέχεια, έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, απήγαγαν τον εφοπλιστή και τον οδηγό του, Γιώργο Σαρδέλη, τον οποίο άφησαν δεμένο σε δένδρο, στην περιοχή του Κορωπίου, αφού πρώτα του είχαν φορέσει κουκούλα και χειροπέδες. Για καλή του τύχη, το δέντρο ήταν μικρό, με αποτέλεσμα να καταφέρει να το λυγίσει και να απελευθερωθεί. Έτσι, βγήκε στο δρόμο και ζήτησε βοήθεια.

Την απαγωγή είδε ένας εργάτης που δούλευε σε παρακείμενη οικοδομή. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, είδε τους τρεις άνδρες να επιβιβάζουν τον εφοπλιστή σε σκούρο φορτηγάκι και να διαφεύγουν. Μάλιστα, έγινε αντιληπτός από τους απαγωγείς, ένας εκ των οποίων σήκωσε το όπλο και τον σημάδεψε. Τότε, ο αυτόπτης μάρτυρας έσκυψε για να καλυφθεί και το φορτηγάκι εξαφανίστηκε.    

Αμέσως, ειδοποίησε την Αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής δεν είχε μόνιμη προσωπική ασφάλεια, γεγονός που διευκόλυνε τους απαγωγείς.

Η δραματική έκκληση της Κατερίνας Παναγοπούλου

«Πάρτε εμένα στη θέση του», ήταν τα λόγια της συζύγου του εφοπλιστή, στη δημόσια τηλεόραση, αλλά και σε ιδιωτικούς σταθμούς το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα, ζήτησε από τους απαγωγείς να επικοινωνήσουν μαζί της, γιατί η ζωή του συζύγου της κινδύνευε άμεσα.

Η σύζυγος του εφοπλιστή προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, γιατί η επικοινωνία με τους απαγωγείς είχε διακοπεί, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση για την παράδοση των λύτρων και επιτέλους ο σύζυγός της να αφεθεί ελεύθερος.

Οι απαγωγείς ήρθαν σε επαφή μαζί της για τελευταία φορά μαζί της την περασμένη Τετάρτη. Της είχαν πει ότι θα επικοινωνούσαν ξανά σε 48 ώρες, για να συνεννοηθούν για τις λεπτομέρειες της παράδοσης των λύτρων και της απελευθέρωσης του συζύγου της, κάτι που δεν έγινε.

Η επικοινωνία με τους απαγωγείς

Η οικογένεια του απαχθέντος εφοπλιστή και οι απαγωγείς επικοινώνησαν τέσσερις φορές. Οι τηλεφωνικές κλήσεις ήταν σύντομης διάρκειας, για να μην εντοπιστούν από την Αστυνομία, γίνονταν από τον ίδιο άνθρωπο και πάντα από καρτοκινητό, το οποίο οι απαγωγείς αμέσως μετά το τηλεφώνημα κατέστρεφαν.

(Πρώτη καταχώρηση: 20 Ιανουαρίου, 01:53)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης