Σημαντικές εξελίξεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης του μακελειού στου Ρέντη, που κόστισε τη ζωή των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., του 22χρονου Γεώργιου Σκυλογιάννη και του 23χρονου Ιωάννη Ευαγγελινέλη, δρομολογούν οι προσαγωγές συνολικά 21 ατόμων από την Ασφάλεια Αττικής.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να σημειωθούν και νέες προσαγωγές υπόπτων, αφού οι Αρχές εκτιμούν ότι η συμμορία ήταν πολυμελής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πέραν των τεσσάρων ατόμων που θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι, έχουν προσαχθεί άλλα 17 άτομα, τα οποία φέρεται ότι βοήθησαν τους δράστες την ημέρα του αιματηρού περιστατικού, ενώ φαίνεται πως αρκετοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών και κλοπών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και της Βοιωτίας.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της συμμορίας είχαν κλέψει οκτώ αυτοκίνητα -ανάμεσα σε αυτά και το όχημα των δραστών- στις 17 Ιανουαρίου του 2011 από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Σημειώνεται ότι τα άτομα που προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια εντοπίστηκαν στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και το Μενίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό του μακελειού

Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της 1ης Μαρτίου, όταν τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έλαβαν σήμα για ένα όχημα που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και καιρό, καθώς άλλαζε συνεχώς πινακίδες κυκλοφορίας. Εντός του Ι.Χ. βρίσκονταν τρεις άγνωστοι.

Οι αστυνομικοί καταδίωκαν το τζιπ, όταν ξαφνικά οι επιβαίνοντες σε αυτό πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να χτυπήσουν τους διώκτες τους.

Κάποια στιγμή, το αμάξι, μάρκας Volvo, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο, προσεγγίστηκε από δεκάδες αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Περικλέους. Οι τρεις δράστες, αφού κατέβηκαν απ’ αυτό, έστρεψαν τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών και τους γάζωσαν με περισσότερες από 100 σφαίρες.

Από τα πυρά των δραστών έπεσαν νεκροί ο 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης και ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης