Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 06:30
 Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα στους δήμους, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν τη δυνατότητα να μη συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των δήμων της δυτικής Αττικής, που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, καθώς αυτές τις μέρες προτεραιότητα έχει η προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09.00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με αίτημα τη μη κατάργηση των Σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής καθώς και τη μη υλοποίηση των εξαγγελιών για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Στη συνέχεια, στις 12.00, θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 06:30