Κατεβασμένα ρολά έχει σήμερα, Πέμπτη, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα ΜΜΜ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια και τροποποιήσεις θα σημειωθούν σε αρκετές αεροπορικές πτήσεις. Συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ. Στο Μουσείο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση, επίσης για τις 10.30, αριστερές οργανώσεις και πρωτοβάθμια σωματεία.

Τα συνδικάτα απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ

– επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα

– καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας

– όχι στη μείωση του αφορολόγητου

– απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

– ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και αργίες.



Στάση εργασίας στα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν;

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν σήμερα από τις 09.00 έως τις 21.00.

Το μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 09.00 – 16.00 λόγω των στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα τα τρένα όλη την ημέρα:

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία.Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα ΜΜΜ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν θα εκτελεστούν σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Την Πέμπτη αναστέλλονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου της» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και τα μεσάνυχτα, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες, καθώς με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Βασικά αιτήματα που προβάλλονται αφορούν στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τον ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης το κόστος παραγωγής και τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Μεταξύ άλλων η επιτροπή ετοιμάζει ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, όπου θα αποφασιστεί το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεων των αγροτών το επόμενο διάστημα.

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τροποποιήσεις σε πτήσεις

Λόγω συμμετοχής του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας από ώρα 08:00-12:00 τοπική, η Olympic Air αναγκάζεται να τροποποιήσει την ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, ως κάτωθι:

OA10 ATH – JNX Αθήνα – Νάξος 06:50-07:35 αντί 07:05-07:50
OA11 JNX –ATH Νάξος – Αθήνα 07:55-08:40 αντί 08:10-08:55
OA2 ATH – AOK Αθήνα – Κάρπαθος 11:05-12:10 αντί 10:30-11:35
OA3 ΑΟΚ –ΑΤΗ Κάρπαθος – Αθήνα 12:35-13:40 αντί 12:00-13:05
OA30 ATH – LRS Αθήνα – Λέρος 11:05-12:05 αντί 09:25-10:25
OA31 LRS – ATH Λέρος – Αθήνα 12:25-13:25 αντί 10:45-11:45
OA60 ATH –PAS Αθήνα – Πάρος 11:25-12:05 αντί 08:20-09:00
OA61 PAS – ATH Πάρος – Αθήνα 12:30-13:10 αντί 09:25-10:05.

Δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές υγείας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλούν τα μέλη τους να λάβουν μέρος στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να λάβουν μέρος στην προσυγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη, στις 10.00, έξω από το Υπουργείο Υγείας, με αιτήματα μεταξύ άλλων:

• Δημόσιο – Δωρεάν Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
• Επαρκή χρηματοδότηση ΕΣΥ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Αυξήσεις στους μισθούς
• Κατάργηση αντασφαλιστών μνημονιακών νόμων
• Κατάργηση τροπολογίας για την αξιολόγηση.

Η ΟΕΝΓΕ, από τη μεριά της, καλεί τα μέλη της να λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία με αιτήματα:

• Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Πενθήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νόμου που διευθετεί τον χρόνο εργασίας.
• Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων.
• Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.
• Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο τον λαό.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης περιλαμβάνουν νέες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων από 2.058 εκατ. ευρώ το 2017 σε 1.439 εκατ. το 2018.

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ:

Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προχωρά η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Στα αιτήματα της απεργίας, εκτός από την ακύρωση του σχεδίου πώλησης των μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, περιλαμβάνονται η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η πραγματοποίηση προσλήψεων προσωπικού και η επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό Δημόσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης