Μέσα σε τέσσερις με πέντε μήνες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την ανάπλαση της παραλίας της Αλεξανδρούπολης και να δοθεί, κατόπιν, το «πράσινο φως» για την προκήρυξη του έργου.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκαν οι συγκεντρωτικοί πίνακες και η τροποποίηση της αρχικής μελέτης που κρίθηκε αναγκαία γιατί δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες για παραχώρηση στον δήμο του τμήματος της παραλίας που ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος. Το έργο θα προχωρήσει για το υπόλοιπο τμήμα, δηλαδή τα 2/3 της παραλιακής ζώνης, που ανήκουν στον δήμο και στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επεσήμανε ο κ. Λαμπάκης, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση τοιχίων αντιστήριξης για την προστασία από τη διάβρωση, διαδρόμων περιπάτου και ενδεχομένως αναψυκτηρίου.

Παράλληλα, μέσα σε 10 μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η εκτέλεση του μικρού περιφερειακού της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού περίπου 9,2 εκατ. ευρώ, έργο που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης