«Εμείς οι ιπτάμενοι και οι τεχνικοί των Καναντέρ CL-415 σε κάθε ενδεχόμενο είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε άμεσα οποιαδήποτε ανθρώπινη απώλεια και οικολογική καταστροφή».

Με τα λόγια αυτά ο διοικητής της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ), που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε την ετοιμότητα των πιλότων των Καναντέρ τόσο κατά την αντιπυρική περίοδο, που άρχισε την 1η Μαΐου, όσο και κατά τη χειμερινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 383η ΜΕΕΑ συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια ζωής, τα οποία γιορτάστηκαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της παρουσία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και πλήθους πολιτών. «Εύχομαι στο μέλλον οι απαιτήσεις για επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης να είναι λιγότερες από αυτές που προέκυψαν στη δεκαετία 2003-2013», τόνισε ο αντισμήναρχος Ιάκωβος Τσαλταφερίδης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους πιλότους που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος, στη μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιών.

«Το έτος 2007 αποτέλεσε ορόσημο για τη Μοίρα, όχι μόνο επειδή η χώρα και το σύστημα δασοπυρόσβεσης δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες, με ασύλληπτο αριθμό δύσκολων αποστολών, αλλά επειδή η Μοίρα έζησε την τραγικότερη στιγμή της ιστορίας της λόγω της απώλειας των τότε σμηναγού Δημήτρη Στοϊλίδη και υποσμηναγού Ιωάννη Χατζούδη κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης στα Στείρα Ευβοίας, στις 23 Ιουλίου 2007», ανέφερε ο κ. Τσαλταφερίδης παρουσία συγγενών των αδικοχαμένων πιλότων, στους οποίους μάλιστα επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα και ομοίωμα αεροσκάφους Καναντέρ. Πλακέτα δόθηκε και στον πατέρα του υποσμηναγού Σταμάτη Χρυσοβαλάντη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Πηγή:makthess

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης