Πλημμυρισμένες αίθουσες, μούχλα και μηχανήματα που μοιάζουν να ανήκουν στον περασμένο αιώνα. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το ακτινολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η αποχέτευση για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων, με αποτέλεσμα αυτές να πλημμυρίσουν την αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ακτινολογικά μηχανήματα έχουν να αντικατασταθούν από το 1989. Η τεχνολογία τους είναι τόσο ξεπερασμένη, που όταν προκύπτει κάποια βλάβη δεν μπορούν να βρουν ούτε ανταλλακτικά, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να πάρει μέτρα.

Το ΠΑ.Γ.Ν.Η. αποτελεί κέντρο αναφοράς της νέας γρίπης στην Κρήτη, και πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακτινολογικό του τμήμα, είναι χωρίς διοίκηση εδώ κι ένα μήνα!

Οι εργαζόμενοι φοβούνται πως, εάν η κατάσταση παραμείνει έτσι, το νοσοκομείο σε λίγο καιρό δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά, καθώς χωρίς διοίκηση δεν μπορούν να λυθούν ούτε τα απλά καθημερινά προβλήματα, πόσο μάλλον να αντικατασταθούν μηχανήματα που είναι αναγκαία για την λειτουργία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε στην zougla.gr o Μανώλης Αχλαδιανάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. «για την δινή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο ευθύνεται ο κ. Αβραμόπουλος που δεν φρόντισε άμεσα να αντικαταστήσει τον διοικητή του νοσοκομείου όταν αυτός παραιτήθηκε».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης