Βαθαίνει η αντιπαράθεση μεταξύ δημοτών και δήμου για τον Χ.Υ.Τ.Α. στο Σκοπό της Ζακύνθου. Οι αντιδράσεις για την εναπόθεση των απορριμμάτων μεγαλώνουν από μέρα σε μέρα.

Μετά τους κατοίκους του Καλαμακίου που φέρονται αποφασισμένοι να σταματήσουν τη λειτουργία του χώρου με αποκλεισμό της εισόδου του, στο «χορό» μπήκαν και οι σύλλογοι ξενοδόχων, που πιέζουν για την εξεύρεση άμεσης λύσης, καταγγέλλοντας τους πρώην και νυν δημάρχους για μη αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχθές το βράδυ, σε συνάντηση μερίδας ξενοδόχων του νησιού, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η κατάσταση στον Χ.Υ.Τ.Α., έπειτα από ενημέρωση εκπροσώπου του τοπικού συμβουλίου Καλαμακίου.

Εκεί, αναφέρθηκαν οι προθέσεις του Δήμου Λαγανά, να απαγορευθεί η εναπόθεση απορριμμάτων και λυματολάσπης, σε ημερομηνία που θα επιλεχθεί τις επόμενες μέρες.

Η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, παρουσία εκπροσώπων του συλλόγου των επιχειρηματιών της περιοχής και αρκετών κατοίκων του Καλαμακίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τάσο Τζίμη, το σύνολο των παριστάμενων συμφώνησε στις ενέργειες που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα, με σκοπό να βρεθεί άμεσα λύση για τη βιολόγηση των στραγγιδίων του Χ.Υ.Τ.Α., να επισκευαστεί τοιχίο που βρίσκεται υπό κατάρρευση και άμεσα να οριοθετηθεί ή νέα περιοχή για εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Υ.
«Το καρκίνωμα που μολύνει τον κόλπο του Καλαμακίου με στραγγίδια και σκουπίδια, πρέπει να σταματήσει.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τη μεταφορά της λυματολάσπης», σημείωσε με δηλώσεις του ο κ. Τζίμης, επισημαίνοντας:
«Αρμόδιοι για να λύσουν το πρόβλημα είναι οι έξι δήμαρχοι και ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ωστόσο, εκτός του κ. Κομιώτη οι υπόλοιποι έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής του Χ.Υ.Τ.Α. στο Σκοπό και δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε μαζί τους.

Επιπλέον, και ο κ. Ξένος καταλαβαίνει την αναγκαιότητα να σταματήσει η λειτουργία του χώρου».

Εξήγησε ότι δεν χρειάζεται επιπλέον ενημέρωση, αφού και ο Εισαγγελέας με τις κατά καιρούς αναφορές που έχει δεχθεί και τις κλήσεις για τον κ. Ξένο και τον κ. Μαυρία (πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ζ.), γνωρίζει την κατάσταση, και επεσήμανε ότι η υποστήριξη των ξενοδόχων στις κινητοποιήσεις των κατοίκων είναι πολύ σημαντική.

Αναφερόμενος στη στάση των δημάρχων, δήλωσε ότι γνώριζαν την κατάσταση του Χ.Υ.Τ.Α. και πριν από έξι μήνες, όμως, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια. Παράλληλα, δήλωσε ότι το τοπικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του Καλαμακίου δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Τη στάση των κατοίκων του Καλαμακίου, σύμφωνα με τον κ. Τζίμη, στηρίζουν και τα τοπικά διαμερίσματα του Βασιλικού και του Αργασίου στο Δήμο Ζακυνθίων και φαίνεται ότι η αντιπαράθεση θα είναι αρκετά έντονη το επόμενο διάστημα.

«Εθελοτυφλούμε. Δεν υπάρχει πλέον χώρος όχι μόνο για τη λυματολάσπη, αλλά ούτε για τα σκουπίδια.

Σε τρεις μήνες δεν θα μπορούμε να αφήσουμε ούτε μία σακούλα εκεί. Το θέμα για εμάς έχει τελειώσει.

Ας ψάξουν να βρουν λύσεις στην Αθήνα, γιατί φαίνεται ότι δεν μας υπολογίζουν καθόλου», κατέληξε.

Πηγή: imerazante.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης