Σε ανοιχτή συνεδρίαση μεταφέρει τα αιτήματα των φοιτητών η πρυτανεία του ΑΠΘ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 19:57
Σε ανοιχτή συνεδρίαση μεταφέρει τα αιτήματα των φοιτητών η πρυτανεία του ΑΠΘ
Η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δεσμεύεται να μεταφέρει στα μέλη της συγκλήτου, αιτήματα που διατυπώνονται από φοιτητές, σε ανοικτή συνεδρίαση. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργάνου, χθες το απόγευμα, ομάδα 40 περίπου φοιτητών εισήλθαν στο κτίριο Διοίκησης σπάζοντας το λουκέτο κιγκλιδώματος, και στη συνέχεια εμπόδισαν την είσοδο μελών της συγκλήτου. Στη συνέχειαμ για διάστημα 3,5 ωρών τουλάχιστον κράτησαν στο ισόγειο του κτιρίου δύο αντιπρυτάνεις, τρεις προέδρους τμημάτων και τον πρύτανη.

Η πρυτανεία του ΑΠΘ επισημαίνει ότι συμφώνησε να μεταφέρει εκ νέου στα μέλη της συγκλήτου το αίτημα των συγκεκριμένων φοιτητών για τη διεξαγωγή μιας ανοικτής συνεδρίασης, κατά την οποία όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι φοιτητές θα μπορούν να θέσουν τα αιτήματά τους. «Η πρυτανεία θα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με τα μέλη της συγκλήτου για την διεξαγωγή μιας συνεδρίασης με τον παραπάνω χαρακτήρα. Προσκαλεί επίσης τους συλλόγους καθηγητών, εργαζομένων και φοιτητών να στείλουν σχετικές προτάσεις για την οργάνωση της συνεδρίασης εφόσον επιθυμούν. Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαβούλευσης θα ανακοινωθεί δημόσια», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Η πρυτανεία εξάλλου, σημειώνει ότι τα αιτήματα σχετίζονται με τον νέο νόμο 4485/2017 και την καθυστέρηση διανομής βιβλίων, ενώ οι ομάδα φοιτητών απαίτησε για ανοικτές συνεδριάσεις της συγκλήτου - όλοι οι φοιτητές (όχι μόνο οι εκπρόσωποί τους) να μπορούν να παρίστανται και να παρεμβαίνουν. «Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι η σύγκλητος του ΑΠΘ είναι ένα αντιπροσωπευτικό σώμα διοίκησης, το οποίο δε νομιμοποιείται με βάση τη νομοθεσία να συνεδριάζει με την παρουσία τρίτων στην αίθουσα», τονίζει η η πρυτανεία του ΑΠΘ και υπενθυμίζει ότι στις 8/10/2014 είχε ανακοινώσει - μεταξύ άλλων - ότι η σύγκλητος, όπως και όλα τα συλλογικά διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου, συνεδριάζει - σύμφωνα με τη νομοθεσία - με την παρουσία μόνο των μελών της. Οι σύλλογοι (εργαζομένων, φοιτητών, διδασκόντων), καθώς και όποια άλλη συλλογική οντότητα, ομάδα ή άτομο επιθυμoύν να ενημερώσουν τα μέλη της συγκλήτου για κάποιο θέμα ή να θέσουν κάποιο αίτημα, μπορούν να στέλνουν το κείμενο-αίτημα που επιθυμούν, στη διεύθυνση sigklitos@auth.gr, να το καταθέτουν γραπτά στο πρωτόκολλο του ΑΠΘ ή να το παραδίδουν στο θυρωρείο του κτιρίου Διοίκησης (ειδικά όταν το πρωτόκολλο δεν λειτουργεί).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 19:57