Δύο πολύ διαφορετικές εικόνες για τη ληστεία, την καταδίωξη και τελικά την σύλληψη των τεσσάρων σε Βέροια και Πτολεμαΐδα δίνουν οι αστυνομικοί διευθυντές Κοζάνης και Βέροιας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από τη μία οι διευθυντές σε συνέντευξη Τύπου, μια μόλις μέρα μετά τη ληστεία, αναφέρουν πως «η επιχείρηση ήταν άμεση και έληξε αναίμακτα χωρίς τραυματισμούς», και είναι ευχαριστημένοι που «η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος χωρίς τραυματισμό αστυνομικού ή πολίτη», ενώ από την άλλη το υπουργείο υποστηρίζει πως έγιναν μάχες σώμα με σώμα και εκτός από τον τραυματισμό των τεσσάρων, τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες από το υπουργείο, ούτε κάποια δικογραφία φέρεται να έχει σχηματιστεί.

Επίσης οι αστυνομικοί διευθυντές τονίζουν πως δεν ήξεραν πως υπήρχε όμηρος στο βαν, που κατεδίωκαν οι δυνάμεις και το έμαθαν από τον ίδιο μετά τις συλλήψεις.

Δηλαδή διαψεύδουν τον βασικό ισχυρισμό του υπουργείου, ότι έγινε συμπλοκή για την απελευθέρωση του ομήρου και αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα για την τύχη του οδοντίατρου, που όπως γράφτηκε από αρκετά Μέσα, ξυλοκοπήθηκε και αυτός άγρια από τους αστυνομικούς στο σημείο της σύλληψης και από τότε είναι «εξαφανισμένος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον βαρύ οπλισμό των ληστών, οι διευθυντές λένε ξεκάθαρα πως τον βρήκαν μέσα στο βαν, αφού είχαν γίνει οι συλλήψεις.

Πράγμα που συνάδει με τις μαρτυρίες αυτοπτών που μιλούν για παράδοση άνευ όρων και όχι για συμπλοκή.

Η συνέντευξη Τύπου όπως την μετέδωσε το west channel Κοζάνης.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης