Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18 Φεβρουαρίου, ημέρα απεργίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συναδέλφισσες-οι,
   Όλοι στον αγώνα όλοι στην μάχη να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η κοινωνική ασφάλιση κτίστηκε κυριολεκτικά από των εργατών τις πλάτες, είναι γέννημα θρέμμα της αλληλεγγύης, ώριμο τέκνο της ανάγκης των εργαζομένων για να προστατευτούν από επαγγελματικές ασθένειες και κινδύνους, για να διασφαλίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια όταν τελειώσει ο εργασιακός τους βίος.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων,γι αυτό πέρα από τη σύνταξη περιλαμβάνει μια σειρά προστατευτικές πλευρές όπως είναι η προστασία της μητρότητας, η ασφάλιση των ανήλικων παιδιών, τα εμβόλιά τους, τα φάρμακα και οι ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η προστασία των εργατών απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, οι αναπηρικές συντάξεις κα.

Δημιουργήθηκε μέσα από μεγάλες ταξικές συγκρούσεις και αίμα εργατών,  από μεγάλες απεργίες όπως αυτές, των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1896  οι οποίοι διεκδικούσαν μεταξύ άλλων  την  δημιουργία νοσοκομείου ή φαρμακείου στην Καμάριζα, αλλά και αρκετά χρόνια αργότερα το 1929 μετά από νέα μεγάλη τους απεργία, που νίκησαν και εξασφάλισαν την αντιπροσώπευση των εργατών στα ταμεία Αλληλοβοήθειας και Συντάξεων, αλλά και να αποζημιωθεί  η οικογένεια του νεκρού συναδέλφου τους που δολοφόνησε η εργοδοσία. Μέσα από μια σειρά τέτοιων ταξικών μαχών, εδραιώθηκε, έγινε πράξη η κοινωνική ασφάλιση, στην οποία βέβαια μεγάλη επίδραση είχε, το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο τον 20ο αιώνα, της Σοβιετικής Ένωσης, που με τις μεγάλες κατακτήσεις του,ενέπνευσε τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, στην χώρα μας και διεθνώς.

   Με πυξίδα την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω από την πάλη για  Αποκλειστικά Δημόσια, Υποχρεωτική, Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο !Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση!

Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης