Απεργία πείνας έχει αρχίσει από τις 9 Οκτωβρίου ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», Κώστας Γουρνάς, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρικάλων.

Αίτημά του είναι η μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να μπορεί να βλέπει το παιδί του.
Η επιτροπή υποστήριξης του Κ. Γουρνά «Δράση για την Ελευθερία» εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Δεν είναι μόνος», η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εκδικητικότητα του κράτους τόσο απέναντι στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα όσο και γενικότερα σʼ όσους αμφισβητούν και αντιστέκονται στην αστική νομιμότητα είναι δεδομένη (με πολλά παραδείγματα στην πορεία των χρόνων). Από το σημείο όμως αυτό έως το σημείο το κράτος να τιμωρεί και τα παιδιά των αγωνιστών παραπάει. Τελικά για άλλη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι ο «νομικός τους πολιτισμός» αφορά μόνο όσους κινούνται μέσα στα όρια της αστικής νομιμότητας, π.χ. Χριστοφοράκος της Siemens, παραδικαστικό κ.λπ..

Από την πρώτη στιγμή το κράτος επέλεξε για τους έξι της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα να τους διασκορπίσει σε διάφορες φυλακές της χώρας με προφανή στόχο από τη μία να δυσχεράνει την επαφή με τους δικηγόρους τους με ό,τι αυτό σημαίνει, όσο και να τους απομονώσει από τις οικογένειές τους και από τους συγκατηγορούμενούς τους.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Κώστα Γουρνά, που διεκδικεί με κίνδυνο της ζωής του το πιο αυτονόητο δικαίωμα κάθε κρατούμενου, να είναι κοντά στον τόπο κατοικίας του ώστε να διευκολύνεται η επαφή με την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως Δράση για την Ελευθερία απαιτούμε να μεταφερθούν όλοι οι κρατούμενοι για την υπόθεση του Ε.Α. στον Κορυδαλλό, ώστε να διευκολυνθεί τόσο η επαφή με τις οικογένειές τους όσο και με τους δικηγόρους τους για την προετοιμασία της δίκης τους. Να καταργηθεί το καθεστώς απομόνωσης που έχει επιβληθεί στον Νίκο Μαζιώτη και το Σαράντο Νικητόπουλο στα υπόγεια της ΣΤ΄ Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλό.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Δράση για την Ελευθερία
»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης