Σε απεργία πείνας προχώρησε ο κρατούμενος Θέμης Δήμου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 23:56
Σε απεργία πείνας προχώρησε ο κρατούμενος Θέμης Δήμου
Σε απεργία πείνας έχει προχωρήσει από την Τετάρτη ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, Θέμης Δήμου, όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε προς τον Τύπο. Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει, προβαίνει στη μορφή αυτή διαμαρτυρίας επειδή το συμβούλιο της φυλακής δεν του επιτρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα στο ΙΕΚ που λειτουργεί για τους κρατούμενους, εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμου είχε συλληφθεί στο Χαλάνδρι στις 28 Ιουνίου του 2013, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών καθώς και για κλοπές. Παράλληλα δημοσιεύματα τον συνέδεαν, τότε και με τη δολοφονική επίθεση έξω από το κλαμπ Bijoux της οδού Σαχτούρη της Πάτρας.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της επιστολής του Θέμη Δήμου:


«Από την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου ξεκινάω απεργία πείνας ως έσχατο μέσο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου. Εδώ και λίγους μήνες εντός των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούμαι λειτουργεί σχολή ΙΕΚ για τους κρατούμενους. Ενώ πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, το συμβούλιο της φυλακής μου στερεί το δικαίωμα να παρακολουθήσω τα μαθήματα στο ΙΕΚ και ήδη έχει απορρίψει την πρώτη μου αίτηση χωρίς καμία αιτιολογία.

Αυτή τη στιγμή έχω υποβάλλει δεύτερη αίτηση. Επειδή γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργεί το σωφρονιστικό-στην πραγματικότητα τιμωρητικό- σύστημα είμαι ιδιαίτερα καχύποπτος καθώς θεωρώ ότι οι λόγοι της πρώτης αναίτιας απόρριψης είναι η συμμετοχή μου στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ΄ που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγους μήνες, με αποκορύφωμα τη μαζική απεργία πείνας 4500 κρατουμένων.

Επίσης το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις δημόσιες παρεμβάσεις μου μαζί με άλλους κρατούμενους σε εφημερίδες και δημοσιογραφικά σάιτ που καταγγείλαμε επανειλημμένως τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στις σημερινές φυλακές-αποθήκες ψυχών, ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που το συμβούλιο της φυλακής απέρριψε την αίτησή μου. Όμως όσο ενοχλητική κι αν είναι η αλήθεια για την τραγική κατάσταση των φυλακών, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσω και να πάψω να αγωνίζομαι. Γι αυτό ξεκίνησα απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική-μεροληπτική μεταχείριση εναντίον μου και διεκδικώ το δικαίωμά μου να σπουδάσω.

Δήμου Θέμης
Α΄ Πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 00:01