Σε απεργιακή κινητοποίηση, με βασικό αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, κατηγορώντας για εμπαιγμό τη Διεύθυνση. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘεΑ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση στις κεντρικές υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ που βρίσκονται στο Μετς και στην οδό Σορβόλου 24, ενώ αντιστοιχη κινητοποιηση πραγματοποιείται από τις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο ΚΕΘΕΑ Προμηθέας, στα Λαδάδικα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που καθιερώνονται και το μοντέλο λειτουργίας του οργανισμού, που γίνεται όλο και πιο συγκεντρωτικό. Βασικό αίτημα των εργαζόμενων είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κάτι «που η διεύθυνση αρνείται συστηματικά, εμπαίζοντάς μας σε μια ‘διαπραγμάτευση’ που διαρκεί ενάμιση χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας, μιλούν για επιδείνωσή τους, «καθώς ένας διαρκώς μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων επιλέγει να αποχωρήσει την ώρα που οι μονάδες αυξάνονται». Μπροστά στις ελλείψεις προσωπικού, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «επιλέχθηκε η λύση της απασχόλησης με ‘μπλοκάκια’, ΟΑΕΔ κ.λπ., δημιουργώντας εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων με άνισα δικαιώματα και συνθήκες εργασίας». «Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί συνάδελφοι, σύμφωνα με τις ερμηνείες της διεύθυνσης, στερούνται δικαιωμάτων όπως αυτό της κανονικής ή της αναρρωτικής άδειας» προσθέτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης