Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στις «καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία με δυσβάσταχτα μέτρα» σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης. Κανένα δρομολόγιο του μετρό δεν πραγματοποιείται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο, ενώ τα υπόλοιπα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά. Δεμένα βρίσκονται τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. 

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 από τη ΓΣΕΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00, απηύθυνε η ΓΣΕΕ σε σχετική της ανακοίνωση. Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, ενώ τα υπόλοιπα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

Στην απεργία συμμετέχουν συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών, συνταξιούχων, εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, δημοσιογράφοι, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικό του, ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετρό

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, ενώ τα υπόλοιπα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά. 

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα ΜΜΜ και την Πέμπτη 31 Μαΐου από τις 06.00 έως τις 09.00 και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Σε σχετική του ανακοίνωση το σωματείο των εργαζομένων στη λειτουργία του μετρό (ΣΕΛΜΑ) καταγγέλλει την προσπάθεια διάλυσης και ξεπουλήματος, όπως αναφέρει, των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, που θα έχει ως αποτέλεσμα νέες αυξήσεις στα εισιτήρια και περαιτέρω υποβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου.

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κινούνται από τις 09.00 έως τις 21.00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10.00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.

Στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ που αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Τις κινητοποιήσεις στα τρόλεϊ εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, η οποία ζητεί μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Τραμ

Τα δρομολόγια του τραμ θα πραγματοποιηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00. 

Αναστολή δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00, απηύθυνε η ΓΣΕΕ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε σε αναστολή όλων των δρομολογίων της από το βράδυ της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Επιπλέον, ματαιώθηκαν τα δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23.55 και 23.00 αντίστοιχα, το βράδυ της Τετάρτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων αναφέρονται στον σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.

«Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία. Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηροδρόμου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και καλεί όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00.

Ακυρώσεις πτήσεων

Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, σήμερα από τις 10.00 έως τις 13.00, θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις. Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν έξι σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:

– για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

– για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν για 24 ώρες τα πλοία. Η απεργία ξεκίνησε στις 00.01 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης