Προβλήματα στις μετακινήσεις με ταΜέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αντιμετωπίσει σήμερα Τρίτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔY.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στις απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στα Μέσα Μεταφοράς:

– Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι συρμοί τους θα μείνουν στα αμαξοστάσια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
– Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλη την ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

– Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϋ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εγρήγορση οι δικηγόροι

Σε πανελλαδική εγρήγορση βρίσκεται ο δικηγορικός κόσμος της χώρας επικαλούμενος τις «αξιώσεις της Τρόικας».

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, συγκαλείται στις 12 μ. στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με μοναδικό θέμα: «Αξιώσεις της “Τρόικα” για τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και ουσιαστική κατάργηση του δικηγορικού λειτουργήματος».
Μετά από λίγες ώρες (2.30 μ.μ.) θα συνέλθει σήμερα με το ίδιο θέμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής, που λεηλατεί τους μισθούς και τις συντάξεις και αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις.

Συμμετέχει και η ΠΝΟ στην σημερινή απεργία

H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για το λόγο αυτό σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας την Τετάρτη θα έχει νέα συνάντηση με τη διακομματική επιτροπή για την ακτοπλοΐα, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ακτοπλόων.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί το θέμα της οργανικής συνθέσεως των πλοίων, καθώς και αίτημα των ακτοπλόων να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα του 1974.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, τη στελέχωση των πλοίων, τη δεκάμηνη απασχόληση, το πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τα πληρώματα και το ωράριο εργασίας των ναυτεργατών.

Συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα κυκλοφορήσουν σε όλη την πόλη 75 λεωφορεία τα οποία θα είναι με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο 23:18΄περίπου.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ – 06:25΄.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της 24ωρης απεργίας θα παράσχει μερικώς, κατά την ημέρα της απεργίας, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό.

Aπεργούν και οι Πανεπιστημιακοί

Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι.

Ως βασικά αιτήματα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις προτείνονται, εκτός από τον διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ, η επαρκής χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, σαφή δέσμευση για μόνιμο εθνικό πρόγραμμα έρευνας, δέσμευση για το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών ως δημοσίων λειτουργών με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων.

Μηχανικοί

«Το ΤΕΕ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, ενώ συνεχίζεται ο διεκδικητικός αγώνας των Διπλωματούχων Μηχανικών της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, «το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοινώνει ότι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί της χώρας, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι βρίσκονται σε διεκδικητικό αγώνα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη Γενική Απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012».

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι.
Έμποροι και μικρομεσαίοι ανακοίνωσαν ακόμη ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη. Οι Έλληνες έμποροι μετά από τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ «θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις καθώς νιώθουν ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες». Η ΓΣΕΒΕΕ, πάλι, αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των …τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης