Έναν απίστευτο Γολγοθά ζουν τον τελευταίο χρόνο 250 νεφροπαθείς στη Μαγνησία, καθώς μέσα στο 2010 συνταξιοδοτήθηκαν τουλάχιστον δέκα οικογενειακοί γιατροί του ΙΚΑ που τους εξυπηρετούσαν, ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου είναι υποστελεχωμένη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος να εκπέμπει SOS στη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου, σημειώνοντας πως εάν δεν προσληφθούν άτομα, τότε η δύναμη της Μονάδας θα ελαττωθεί.

Για όλα αυτά τα ζητήματα ο Σύλλογος Νεφροπαθών του νομού απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, μιας και οι άλλες «πόρτες» που χτύπησε ήταν κλειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» είχαν αποστείλει υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον Υπουργό Υγείας, όμως απάντηση δεν έλαβαν.

Έτσι η επόμενη κίνησή του ήταν να απευθυνθούν στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Βασίλης Γιαννάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, επισημαίνει προς τον Πρωθυπουργό όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαρόμενοι, οι μεταμοσχευμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει πως το 2010 τουλάχιστον δέκα οικογενειακοί γιατροί του ΙΚΑ με ειδικότητες που εξυπηρετούσαν τους νεφροπαθείς συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ οι εναπομείναντες δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση όλων των ασθενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθαρόμενοι και ηλικιωμένοι που επισκέπτονται τους εναπομείναντες ιατρούς του ΙΚΑ περιμένουν πάνω από δύο ώρες μαζί με άλλους 50-60 ασθενείς για να γράψουν μία συνταγή στο ΙΚΑ, τη στιγμή που οι μεταμοσχευμένοι απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα σε κλειστούς χώρους», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Παράλληλα ο Σύλλογος επισημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς 105 άτομα κάνουν αιμοκάθαρση και οι ελλείψεις είναι εμφανείς σε καθημερινή βάση.
Ο Σύλλογος ζητά την πρόσληψη δύο ακόμη νεφρολόγων αλλά και νοσηλευτριών, όπως και βοηθό θαλάμου.

Η ενίσχυση της Μονάδας με καινούργια μηχανήματα αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου, ο οποίος τονίζει πως περιμένει εδώ και τέσσερα χρόνια την έλευση δέκα νέων μηχανημάτων για αιμοκάθαρση.

Πηγή: taxydromos

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης