Πάνω από 90 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων για απάντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα που πλημμύρισαν λόγω της κακοκαιρίας.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις περιοχές Καρδαμιτσίων και Κάτω Μαρμάρων, ενώ σε άλλα σημεία (Βουνοπλαγιά, Πεδινή, Ανατολή κ.λ.π) έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις, δρόμοι και υπόγεια σπιτιών.
Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί επίσης δημοτικά δίκτυα, ενώ μετά από παρέμβαση μηχανημάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίστηκαν προβλήματα με φραγμένα φρεάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Στο Λούρο, οι ιχθυοκαλλιέργειες έχουν σχεδόν καταστραφεί, ενώ συναγερμός σήμανε στο δήμο Σελλών και η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν στο Δ.Δ. και δρόμοι στον Άγιο Νικόλαο – Βαλανιδιά – Κερασέα έχουν κλυποστεί ζημιές εξαιτίας της νεροποντής

Υπερχείλιση υδάτων παρατηρήθηκε και στη γέφυρα Εκκλησοχωρίου και στη γέφυρα Κοκκινοχώματος και για το λόγο αυτό η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Βαγενιτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης