Δύο σπίτια και όλη της την περιουσία (ελιές, αμπέλια κ.λπ.) έχασε η οικογένεια Θεοφυλακτόπουλου στο Άνω Διακοπτό Αιγιαλείας, από την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τους, το καλοκαίρι του 2007.
Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για οικονομική βοήθεια αποδείχθηκαν φρούδες, και η εν λόγω οικογένεια, όπως κι άλλες πολλές στο ίδιο χωριό, βρίσκεται σε απόγνωση.

Οι κάτοικοι του Άνω Διακοπτού δεν περίμεναν φυσικά χρηματοδότηση από το κράτος, αλλά να τους αποδοθεί μέρος των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές και προσφορές και ανέρχονται στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρήματα αυτά είναι «εγκλωβισμένα» στο Ταμείο Αλληλεγγύης, και μέχρι τον Οκτώβριο τα διαχειριζόταν ο κ. Μολυβιάτης, ο οποίος, όμως, παραιτήθηκε μετά τις εκλογές. Έκτοτε, αν και έχουν περάσει έξι μήνες, δεν έχει συσταθεί νέο συμβούλιο.

Οι κάτοικοι, λοιπόν, του Άνω Διακοπτού, χρεώθηκαν για να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους, όμως δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να τους απειλούν δικαστικά οι εργολάβοι.

Οι αιτήσεις τους για οικονομική ενίσχυση… μένουν στα συρτάρια του Ταμείου Αλληλεγγύης, και οι ίδιοι οδηγούνται στην καταστροφή για άλλη μία φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε πώς περιγράφει στη zougla.gr τη δραματική κατάσταση, στη οποία έχει περιέλθει η οικογένειά της, η Ιωάννα Θεοφυλακτοπούλου:

/audio/!2010/280410/diakofto.mp3

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης