Ανοιχτά μέχρι τις 5 το απόγευμα έμειναν περιφερειακά και τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι για να δηλώσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, για να λάβουν τη σύνταξή τους.

Σημειώνεται ότι από χτες το ΙΚΑ είχε ανακοινώσει ότι σήμερα θα καταβάλλονταν οι συντάξεις σε 2.221εναν συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο λόγω τεχνικού προβλήματος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης είτε μπήκαν περισσότερα, είτε λιγότερα χρήματα.

Διαβεβαιώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για ομαλοποίηση με ΑΜΚΑ – ΑΦΜ μέχρι τη Δευτέρα

Πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα ελλιπή στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ συνταξιούχων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, μέχρι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, αναμένει ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καθώς όπως έκανε γνωστό, ήδη έχει εξυπηρετηθεί το 50% των συνταξιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, στη συντριπτική πλειονότητα των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ (90%) η διαδικασία δήλωσης των στοιχείων διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ για τις «ουρές» που εμφανίστηκαν σε ορισμένα υποκαταστήματα, δήλωσε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος θα σταθμίσει την κατάσταση και θα προχωρήσει όπου χρειαστεί σε παρεμβάσεις, ώστε «το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου, όλα τα θέματα να έχουν αντιμετωπιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων Ιουλίου».

Διαβάστε επίσης:

Ουρές ταλαιπωρίας στο ΙΚΑ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013, 10:27

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης