Σε δέκα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, που έχουν διαπραχθεί τους τελευταίους μήνες σε εκκλησίες και μοναστήρια του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, εμπλέκεται ο 54χρονος από την Αμφιλοχία, ο οποίος προφυλακίστηκε.

Η εμπλοκή του σε όλες ουσιαστικές τις κλοπές του τελευταίου τετραμήνου, εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα και ανακοινώθηκε επίσημα από την τοπική αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στις κλοπές αυτές είναι και της εκκλησίας του Βασιλικού, από όπου αφαιρέθηκαν τα άμφια του Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης λίγο πριν τη σύλληψή του, είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το παγκάρι του παρεκκλησίου στο Βίκο Ιωαννίνων ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε διαρρήξει το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Ρογκοβού και το εξωτερικό παγκάρι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, απ΄ όπου αφαίρεσε ένα τρυπάνι και χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και με βάση τις προανακριτικές ενέργειες, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 54χρονου και σε άλλες δέκα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων εκκλησιών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο σε χωριά του Πωγωνίου και της Κόνιτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για το ίδιο αδίκημα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο 54χρονος δράστης, επιχείρησε να διαρρήξει το παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, έγινε όμως αντιληπτός και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του.

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, ο 54χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο χωριό Βίκος Ιωαννίνων.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης