Σε δούρειο ίππο για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων εξελίσσεται ο νόμος 4390/2012.

Θύματα αυτήν τη φορά είναι έξι εφοριακοί υπάλληλοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι τέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών σε διαθεσιμότητα από προχθές, επειδή εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για φοροαποφυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι φέρονται να εμφάνισαν στις φορολογικές τους δηλώσεις αποδείξεις δωρεών σε ιερούς ναούς, εξασφαλίζοντας έκπτωση στη φορολογία τους και επιστροφή φόρου. Μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τη σχετική έρευνα, για το αν υπάρχει παρατυπία, η Διεύθυνση Προσωπικού, βάσει των σχετικών διατάξεων του νεοσύστατου νόμου, τους έθεσε σε αργία.

Σχολιάζοντας το θέμα, η πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Λάρισας κ. Ελένη Μητρουλιά επισήμανε στην «Ελευθερία» πως «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως ο συγκεκριμένος νόμος ανοίγει “παράθυρα” για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και κλονίζει συθέμελα την αρχή της αθωότητας, που είναι η βασική αρχή του ποινικού δικαίου και το ελάχιστο δείγμα νομικού πολιτισμού. Τη στιγμή που οι επιτελείς δίδουν το έναυσμα για γενική ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, το να τίθενται σε αργία εργαζόμενοι με την απλή παραπομπή τους στα υπηρεσιακά-πειθαρχικά συμβούλια αποτελεί το λιγότερο αντίφαση…».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης