Σε δίκη παραπέμπεται 50χρονος που μπήκε στην ΕΛ.ΑΣ. με πλαστά δικαιολογητικά

Σε δίκη παραπέμπεται 50χρονος που μπήκε στην ΕΛ.ΑΣ. με πλαστά δικαιολογητικά
Την παραπομπή σε δίκη για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου ενός 50χρονου που κατηγορείται ότι προσελήφθη στην ΕΛ.ΑΣ. με πλαστογραφημένα δικαιολογητικά πριν από 16 χρόνια προτείνει ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος έλαβε μέρος και πέτυχε σε διαγωνισμό για την πρόληψη συνοριακών φυλάκων το 2000, τον οποίο προκήρυξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται στην ίδια πρόταση, δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι γεννηθέντες από 1-1-1968 και μεταγενέστερα, και το βασικό αντικειμενικό κριτήριο που λήφθηκε υπ' όψιν ήταν το απολυτήριο του λυκείου και ο βαθμός του απολυτηρίου.

Ο 50χρονος φέρεται ότι προσκόμισε κατά την αίτηση συμμετοχής του στον διαγωνισμό πιστοποιητικά τα οποία είχε προηγουμένως νοθεύσει, πράξη την οποία ομολόγησε στην απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Συγκεκριμένα, τα δικαιολογητικά ήταν νοθευμένα τόσο ως προς το έτος γέννησης (15/9/1968 αντί για 15/9/1966 που είναι η πραγματική ημερομηνία γέννησής του) όσο κι ως προς τον βαθμό απολυτηρίου του Λυκείου (19 1/11 αντί για 17 10/11). Έτσι, πέτυχε την πρόσληψή του ως συνοριακός φύλακας με 5ετή θητεία, ενώ στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέχρι το τέλος του 2015 εξελίχθηκε στον βαθμό του αρχιφύλακα, ενώ από τότε που εντάχθηκε στο αστυνομικό Σώμα μέχρι το τέλος του περσινού έτους είχε εισπράξει μικτές αποδοχές που ξεπερνούν τα 293.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ελέγχους που διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Για την παραπομπή του ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016, 20:21