Σε δίκη 18 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 16:01
Σε δίκη 18 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»
Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, σε συνολικά 18 κατηγορουμένους για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Με τρία βουλεύματα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο, παραπέμπει σε δίκη τους 18 κατηγορουμένους για τρεις υποθέσεις που συνδέονται με την οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι υποθέσεις αυτές που εξετάζονταν από τους εφέτες ανακριτές αφορούν την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό από μέλη της οργάνωσης , στα τέλη του 2010 , αλλά και τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν μετά τις συλλήψεις σε Πειραιά και Βόλο όπου φέρονται να βρέθηκαν σπίτια και παράνομο οπλισμό που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πάντως ότι πρέπει ν’ απαλλαγούν ν από κάθε κακουργηματική κατηγορία, οι Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ οι οποίοι παραπέμπονται για πλημμελήματα που δεν αφορούν συμμετοχή σε οργάνωση.

Σύμφωνα επίσης με το Συμβούλιο Εφετών θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ τα εντάλματα σύλληψης για τους Δημήτρη Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 18 κατηγορούμενους αφορούν συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ανά περίπτωση κατοχή εκρηκτικών ενώ τρεις από αυτούς βαρύνονται επιπλέον με διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 16:28