Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν η ηγουμένη της Μονής Εμμαούς και 17 στελέχη των εταιρειών «Ρούμπικον ΑΕ» και «Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ» μετά το σκάνδαλο που αποκάλυψε η εκπομπή «Ζούγκλα».

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η ηγουμένη της μονής παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με τις κατηγορίες της απάτης από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηγουμένη Φιλοθέη, κατά κόσμον Φανή Βλαχοστεργίου, συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της «Ρούμπικον ΑΕ» που εξαπάτησε δεκάδες επενδυτές «αρπάζοντας» τους πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η δικογραφία σχηματίστηκε, ύστερα από μηνύσεις 13 επενδυτών οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τις δύο εταιρίες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας για λογαριασμό των δύο παραπάνω εταιριών, την περίοδο 2002 – 2005, έπειθαν τα θύματά τους, τα οποία «ψάρευαν» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, να επενδύσουν σε μετοχές εταιριών, υποσχόμενοι σίγουρα και αξιόλογα κέρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι ανυποψίαστοι πολίτες επένδυαν σε εταιρίες που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι αγορές των μετοχών ουδέποτε πραγματοποιούνταν.

Τον μεγαλομέτοχο της «Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ», Παναγιώτη Μπαλτατζή, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, εντόπισε στη Σουηδία η δημοσιογραφική ομάδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαμε τον ”εγκέφαλο” μεγάλης απάτης του Χρηματιστηρίου στη Σουηδία

Καταθέτει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για την υπόθεση της Μονής Εμμαούς

Εισβολή των ”ράμπο” στη Μονή Εμμαούς

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης