Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας (350/2012) ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου και ο πρώην αντιδήμαρχος της πόλης Παύλος Μαρκάκης, καθώς και τρεις υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΜΕΚΑΒ και του Δήμου Βόλου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΜΕΚΑΒ και του Δήμου, η πρώτη ζημιώθηκε με το ποσό των 700.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται στο βούλευμα, «… στην πραγματικότητα, η σύναψη της ως άνω, πολλαπλώς άκυρης, προγραμματικής συμβάσεως αποτελούσε μία μεθόδευση του Κ. Μήτρου και του συγκατηγορουμένου του Π. Μαρκάκη για τη διενέργεια δεκάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων προκειμένου να ικανοποιήσουν ψηφοφόρους και να έχουν εκλογικά οφέλη στο Δήμο Βόλου ιδίως κατά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, με κατασπατάληση μεγάλων χρηματικών ποσών, κυρίως μεν της ΔΕΥΑΜΒ και δευτερευόντως του Δήμου Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Συγκεκριμένα, ενόψει του νομοθετικού περιορισμού των προσλήψεων στον Δήμο Βόλου, οι ανωτέρω επιχείρησαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο αυτό, καταστρατηγώντας το θεσμό της προγραμματικής συμβάσεως, προς ικανοποίηση των προσωπικών τους σκοπιμοτήτων, με τη διασπάθιση σημαντικού μέρους του αποθεματικού της ΔΕΥΑΜΒ, που στο τέλος του 2004 ανέρχονταν σε 4.982.841,35 ευρώ».

«Ειδικότερα», σημειώνεται ακόμη στο βούλευμα, «κατά τη μεθόδευσή τους, η ΔΕΜΕΚΑΒ, που δεν υπέκειτο σε νομοθετικό περιορισμό ως προς τις προσλήψεις προσωπικού, θα προέβαινε δήθεν στις ως άνω έξι δράσεις αποκατάστασης, επισκευών και συντήρησης στον Δήμο Βόλου, παρέχοντας το απαιτούμενο εργατοτεχνικό προσωπικό, ενώ οι δύο άλλοι συμβαλλόμενοι φορείς θα κατέβαλλαν στη ΔΕΜΕΚΑΒ η μεν ΔΕΥΑΜΒ το ποσό των 600.000 ευρώ (που στη συνέχεια με την ως άνω τροποποιητική σύμβαση αυξήθηκε σε 700.000 ευρώ), ο δε Δήμος Βόλου το ποσό των 150.000 ευρώ».

 Πηγή: εφ. «Ταχυδρόμος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης