Σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016, 00:09
Σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Σε εφαρμογή είναι η ψηφιακή υπογραφή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με περισσότερο από το 80% των υπαλλήλων της να κάνει χρήση αυτής, με στόχο τη μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

Τονίζει, δε, ότι 515 από τους 645 υπαλλήλους διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος διεκπεραίωσης των διαδικασιών και ταυτόχρονα να έχει αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας της επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπογραμμίζει ότι προχωρά στην πλήρη εφαρμογή των διαδικασιών που επιτρέπουν την ηλεκτρονική διακίνηση όλων των υπηρεσιακών εγγράφων.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για «μεγάλο πλήγμα στον εφιάλτη του Δημοσίου αλλά και των πολιτών, τη γραφειοκρατία».

«Επιθυμία και στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών για να μπορούν επιτέλους οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία και κόστος. Σε αυτήν την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό μας, έχουν δουλέψει πολλοί συνεργάτες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Τους ευχαριστώ όλους» πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016, 00:09