Σε εκρηκτικό κλίμα άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 15:55
Σε εκρηκτικό κλίμα άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου
Η προκλητική στάση των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι οποίοι αποχώρησαν από το δικαστήριο με ύβρεις για να μην ακούσουν ούτε καν τις καταθέσεις των συγγενών του άτυχου ποινικολόγου, ανέβασε το «θερμόμετρο» στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Με παρόντα αυτήν τη φορά, τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power Αριστείδη Φλώρο, μάρτυρα σ’ αυτή την υπόθεση, η δίκη ξεκίνησε μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Μικέλα Καστριότ ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκου που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ. Ζήτησε μάλιστα ολιγοήμερη διακοπή λόγω και της κακής ψυχολογικής κατάστασής του.

Όταν όμως το αίτημά του απορρίφθηκε, τόσο αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος της δίκης είναι το αίτημα που υποβλήθηκε από τους συνηγόρους της οικογένειας του θύματος για τη μεταφορά της σε άλλη αίθουσα, μεγαλύτερη όπου θα χωρίζει την πολιτική αγωγή από το εδώλιο των κατηγορουμένων μεγαλύτερη απόσταση. Τέτοια αίθουσα όμως δεν μπόρεσε να βρεθεί.

Η αυλαία των καταθέσεων άνοιξε με τη σύζυγο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου η οποία μετέφερε τις ύστατες εκκλήσεις του ποινικολόγου προς τους δολοφόνους του να μην τον σκοτώσουν.

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..» φέρεται να είπε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στους δολοφόνους του με έναν απ’ αυτούς να του απαντά με κυνικότητα: « Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Τόσο η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου Βικτωρία Γριμάνη, καταθέτοντας ως πρώτη μάρτυρας στη δίκη όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του που ακολούθησαν συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου. Όλοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Επίσης, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος χειριζόταν και του πατρός Φλώρου, Αχιλλέα.

Η κ. Γριμάνη κατέθεσε επίσης πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο.

Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 16:09