Μάχη με 84 αγροτοδασικές πυρκαγιές έδωσαν μέσα σε μόλις 24 ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας. Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές στον Ξηρόκαμπο, το Αγραπιδοχώρι και τη Ζαχάρω Ηλείας, την Βασιλική Καλαμπάκας, τον Βαθύλακο Δράμας και τα Λουτρά Σιδηροκάστρου ενώ παράλληλα έχουν οριοθετηθεί, χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο, οι φωτιές στο Ληξούρι, το Λιβάδι Θεσσαλονίκης, το Κακοτάρι Ηλείας και την περιοχή Κούτσι Νεμέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με την πυροσβεστική κυρίως για τα Δωδεκάνησα τον νομό Λασιθίου και τα νησιά Χίος, Σάμος και Ικαρία.

Ποια πύρινα μέτωπα έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο;

Υπό μερικό έλεγχο μετά από προσπάθειες των αρχών τέθηκε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το Σάββατο στην περιοχή Σιδηρόνερο Δράμας, η φωτιά που έκαιγε τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής αλλά επίσης και τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Κοιλιωμένο Ζακύνθου και Λιμνιά Καβάλας.

Τα ενεργά πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το Σάββατο στον Ξηρόκαμπο  Δ. Αρχαίας Ολυμπίας και στην Ηλεία που επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία Καναντέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Ηλεία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Βασιλική Καλαμπάκας.

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με την πυροσβεστική κυρίως για τα Δωδεκάνησα τον νομό Λασιθίου και τα νησιά Χίος, Σάμος και Ικαρία 
Πάραλληλα, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα επιχειρούν στην περιοχή Μάκιστος του Δ. Ζαχάρως, στην Ηλεία και 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα επιχειρούν στην περιοχή Βαθύλακος Δράμας.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα στην περιοχή Λουτρά Σιδηροκάστρου, στις Σέρρες.

Οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι:

  • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετανοί, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Επιχειρούν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.
  • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης,. Επιχειρούν 8 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και εννιά άτομα πεζοπόρο τμήμα.
  • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κακοτάρι, του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κόρινθο. Επιχειρούν 66 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 26 οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σημειώνεται πως υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρόνερο Δράμας.
  • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης