Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκτυλίσσεται από τις 12:00 το μεσημέρι στον καταυλισμό των Ρομά στο Ζεφύρι, με συμμετοχή των ΜΑΤ, ανδρών της Ασφάλειας καθώς και σκύλων-ανιχνευτών.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 10 προσαγωγές. Η επιχείρηση τέθηκε σε ισχύ μετά τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν την Πέμπτη. Πριν από λίγο 15:00 εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 13χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη ληστεία στη μέση του δρόμου σε βάρος μίας γυναίκας. Αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης ένας από τους Ρομά- όπως αποδείχτηκε 13χρονος- επιτέθηκε σε μία γυναίκα επί της συμβολής των οδών Πάρνηθος και Εθνικής Αντιστάσεως και της άρπαξε μία αλυσίδα λαιμού.

Στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.Α.Σ., οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από Ρομά με πέτρες και ξύλα και από το περιστατικό τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο. Τελικά δεν συνελήφθη ο δράστης που λήστεψε τη γυναίκα, αλλά ένας άλλος για τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών.

Οι Ρομά εξαγριώθηκαν με τη σύλληψη του άνδρα και στις 21:40 το βράδυ της ίδιας ημέρας εκτυλίχθηκε και δεύτερο περιστατικό. Ειδικότερα, ομάδα περίπου 100 Ρομά επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα σε συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας που βρισκόταν κοντά στο τοπικό Α.Τ. επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας αξιωματικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Διαβάστε επίσης: Ντοκουμέντο: Οι διάλογοι της ΔΙ.ΑΣ. κατά τη συμπλοκή στο Ζεφύρι
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 12:13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης