Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Νίκος Χριστοφάκης

Σε πλήρη συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Κρυονερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 10.00 πίσω από το γήπεδο του Κρυονερίου και τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από πολύωρη επιχείρηση.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του δήμου, της περιφέρειας αλλά και εναέρια μέσα. Συνολικά επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 13 οχήματα ΟΤΑ και, εθελοντικά, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων κατέστη δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες, αλλά δεν κινδύνευσαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο zougla.gr μίλησαν κάτοικοι της περιοχής καθώς και ο δήμαρχος Διονύσου, κ. Διονύσης Ζαμάνης.

(Ο δήμαρχος Διονύσου)


Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς

Εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου διακόπηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα με την αστυνομία, στους εξής δρόμους:

α) από τη λεωφόρο Κρυονερίου και Μαραθωνοδρόμων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Βασιλικά Κτήματα

β) από την οδό Αγίου Μερκουρίου και τη λεωφόρου Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το καταφύγιο Κατσιμίδι.

«Δεν απειλούνται κατοικίες και, παρά την ένταση του ανέμου, η ζημιά που προς το παρόν έχει προκαλέσει η πυρκαγιά σε πευκόφυτη έκταση δεν είναι μεγάλη» ανέφερε η κα ΤσούπραΌπως μετέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, δεν υπήρξε μεγάλη επέκταση της φωτιάς, ενώ το μέτωπο περιορίστηκε σε ρηχή χαράδρα.

Ωστόσο, δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος τυχόν αναζωπυρώσεων.

«Δεν απειλούνται κατοικίες και, παρά την ένταση του ανέμου, η ζημιά που προς το παρόν έχει προκαλέσει η πυρκαγιά σε πευκόφυτη έκταση δεν είναι μεγάλη» σημείωσε η κα Τσούπρα, η οποία βρέθηκε στην περιοχή μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Video από το Facebook κατοίκου της περιοχής

Φωτογραφίες και video από το σημείο της πυρκαγιάς:

Πολύ υψηλός o κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)
• Περιφέρεια Κρήτης
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης