Οι κόρνες των ποδηλάτων συναγωνίστηκαν για λίγο τους ήχους των αυτοκινήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς εκατοντάδες ποδηλάτες, λιγότερο ή περισσότερο… αποκαλυπτικοί, ξεχύθηκαν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, για να πάρουν μέρος στην 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ζωγραφισμένα σώματα, στολισμένα ποδήλατα και όπλο το κέφι και τη φαντασία, οι νέοι, στην πλειονότητά τους ποδηλάτες, διεκδίκησαν μαζικά την καθιέρωση του ποδηλάτου ως μέσο καθημερινής μετακίνησης και επεσήμαναν την ανάγκη να μπει ένα «STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση».

Μαζί τους διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πολίτες με αναπηρικό καροτσάκι και πατίνια. Οι ποδηλάτες βάφτηκαν στο πάρκο του «Ξαρχάκου» και, πριν ξεκινήσουν την πορεία τους, βγήκαν μια αναμνηστική φωτογραφία στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι ποδηλάτες πέρασαν από τον Λευκό Πύργο, όπου διαδηλώνουν οι «Αγανακτισμένοι» και κατέληξαν στο πάρκο του «Ξαρχάκου», όπου θα ακολουθήσει πάρτι με ζωντανή μουσική, dj’s, καθώς και show με ξυλοπόδαρους και φωτιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δράση στηρίζουν οι οργανώσεις, Παιδιά Εν Δράσει, Άλλη Όψη, Street Panthers, Sfina, Θεσσαλονίκη Αλλιώς και Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης