Σε εξέλιξη η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Ρέθυμνο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, 18:14
Σε εξέλιξη η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Ρέθυμνο
Σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Ρέθυμνο υπό τους ήχους χορευτικής μουσικής και βροχής από κομφετί και σερπαντίνες.

Χιλιάδες καρναβαλιστές όλοι τους «Συγκάτοικοι στο Όνειρο» σύμφωνα και με το κυρίαρχο σύνθημα του φετινού καρναβαλιού, μοιράζουν μηνύματα αισιοδοξίας, κεφιού, αγάπης στους χιλιάδες επισκέπτες που καθ΄ όλη τη διαδρομή της παρέλασης παρακολουθούν αλλά και συμμετέχουν ταυτόχρονα στη μεγάλη γιορτή του ευφάνταστου, των χρωμάτων και όλων όσων σταμάτησαν σήμερα την κλεψύδρα του χρόνου γυρίζοντας όπως και οι ίδιοι επισημαίνουν στα χρόνια τα παιδικά της ανεμελιάς, του χαμόγελου.

Στο μεθύσι της χαράς, βρήκε την ευκαιρία και ένας δάσκαλος που συμμετέχει στην παρέλαση, ο οποίος υπηρετεί στο Ρέθυμνο, για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του η οποία αφενός την αποδέχτηκε αφετέρου τη διασκέδασε μαζί με τις επευφημίες και τη συντροφιά άλλων καρναβαλιστών.

Στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης, διεθνώς ανεγνωρισμένο και μαγνήτης έλξης χιλιάδων τουριστών για το τριήμερο και όχι μόνο, οι 36 καρναβαλικές ομάδες παρελάσουν στέλνοντας μηνύματα πολιτικού σχολιασμού, καυτηριάζοντας την επικαιρότητα, την οικονομία, την καθημερινότητα, αναδεικνύοντας τον έρωτα και την αγάπη.

Παρά τον συννεφιασμένο καιρό, και την αγωνία όλων για το εάν θα βρέξει όπως συνέβη πέρσι, όλα κυλούν κανονικά, ενώ σύμφωνα με τους φορείς ασφάλειας και πολιτικής προστασίας που έχουν αναλάβει την ασφάλεια της διοργάνωσης και των ανθρώπων, κανένα πρόβλημα δεν έχει υπάρξει.

Συμφώνα με την αντιδήμαρχο Πέπη Μπιρλιράκη : «Στο όνειρο αυτό, συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι που μπορούν να μοιράζονται, που μπορούν να συνεργάζονται, που μπορούν να ελπίζουν και να βλέπουν στο μέλλον».

Με τη λήξη της παρέλασης, περίπου στις έξι το απόγευμα, θα ξεκινήσει η τελετή για την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου για το πανηγυρικό κλείσιμο της περιόδου των αποκριών που σύμφωνα με τους διοργανωτές το 2017 ήταν η μέχρι σήμερα πιο επιτυχημένη διοργάνωση. Για το βράδυ σε όλη την πόλη δεκάδες πάρτι έχουν προγραμματισθεί από τις καρναβαλικές ομάδες, για να υποδεχτούν το ξημέρωμα της Καθαρής Δευτέρας.

Το καρναβάλι του Ρεθύμνου αποτελεί τη δεύτερη πηγή εσόδων μετά τον τουρισμό, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, 18:14