Υπό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, σε αγροτοδασική έκταση, στις περιοχές Καρούζα και στον Καραβάδο, στη Λειβαθώ Κεφαλληνίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 21 πυροσβέστες, 10 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ ενώ ενισχύσεις κατέφτασαν από Σάμη, Πύλαρο και Αγία Ευφημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου κ. Μιλτιάδης Τετενές τόνισε: «H πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Καρούζα αλλά επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων. Απειλήθηκε άμεσα το χωριό Καραβάδος καθώς η φωτιά έφθασε και μέχρι τα σπίτια. Αυτή τη στιγμή κάνουμε συντονισμένες ενέργειες για να μην επεκταθεί περισσότερο. Τώρα καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και δέντρα».

Η φωτιά ξεκίνησε στις 6.10 το πρωί της Πέμπτης και λόγω του ισχυρού ανέμου γρήγορα επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή ενώ εκκενώθηκαν κατοικίες κοντά στην περιοχή Καραβάδου. Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς την περιοχή Περατάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 11:11

Τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 09:43

Ρόδος: Σε τρία μέτωπα οι πυρκαγιές, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 01:47

Πηγή: inkefalonia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης