ΠΟΕΔΗΝ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 13:55
ΠΟΕΔΗΝ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων αφήνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα τον δούμε».

Στο πλαίσιο στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες δομές Υγείας της Αττικής, πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό. Επικράτησε μικροένταση όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να περάσουν στο εσωτερικό του Υπουργείου και απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, κατά την πορεία τους από την πλατεία Μαβίλη, όπου είχαν συγκεντρωθεί, πέρασαν από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας από τον αστυνομικό διευθυντή να μεταφέρει το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας (11.00 – 15.00) στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, διεκδικώντας μεταξύ άλλων δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων, ένταξη στα ΒΑΕ, ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών μνημονιακών απωλειών και μονιμοποίηση επικουρικών.

Πηγή φωτό: Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 17:02