Πατήστε εδώ για να δείτε live από την Τηλεόραση της Ζούγκλας

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Video – Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων στη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το πρώτο μέρος εξελίχθηκε το μεσημέρι με τη συγκέντρωση και πορεία των μαθητών από τα διάφορα σχολεία της Αθήνας η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και αφού πέρασε μπροστά από τη Βουλή κατέληξε για να διαλυθεί στο ύψος της Ομόνοιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα ξεκίνησε συλλαλητήριο και πορεία στην οποία συμμετέχουν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλληλέγγυοι και άλλες συλλογικότητες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί θα διεξαχθεί και πορεία η οποία κάποια στιγμή θα καταλήξει στην περιοχή των Εξαρχείων όπου στις 20.00 έχει δρομολογηθεί συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το σημείο αυτό είναι εντός της περιοχής Εξαρχείων και επί των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα. 

Ενημερωθείτε από το zougla.gr λεπτό προς λεπτό για όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας:

20:28 Φωτογραφίες από τις μολότοφ και τα χημικά στην οδό Στουρνάρη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

20:27 Οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούν τους δημοσιογράφους με τη χρήση της ασπίδας τους

20:26 Έντονη κινητικότητα στα Εξάρχεια. Ισχυρές οι δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή

20:20 Εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και χημικών στην οδό Στουρνάρη

20:14 Ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια

20:12 Οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες στην οδό Στουρνάρη

20:11 Η πρώτη μολότοφ έπεσε στην οδό Στουρνάρη

20:04 Στο σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου έφτασαν περίπου 1.000 άτομα


(Φωτογραφία από τα Εξάρχεια)

19:57 Η πορεία έφτασε στα Εξάρχεια στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο 15χρονος Αλέξης

19.56 Φωτιές σε κάδους στην πλατεία Εξαρχείων

19:44 Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται κοντά στο μετρό Πανεπιστήμιο

19.42 Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν κλείσει την Βασ. Σοφίας

19.40 Η κεφαλή της πορείας μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων

19.34
Η πορεία φτάνει στην πλατεία Συντάγματος

19.33 Ισχυρές οι δυνάμεις της αστυνομίας στο Σύνταγμα

19.22 Χωρίς εντάσεις και προβλήματα εξελίσσεται η πορεία στο κέντρο της Αθήνας

19.18 Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο

19.12 Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου

19.10 Ο μεγαλύτερος όγκος της πορείας κατευθύνεται προς το Σύνταγμα

19:03 Η πορεία έχει κατεύθυνση προς την Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει προς το Σύνταγμα και θα καταλήξει στα Εξάρχεια. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η κατεύθυνση της πορείας θα αλλάξει.

19:02 Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 1.500 άτομα

19:00 Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία στο κέντρο της Αθήνας που θα καταλήξει στο σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου


(Η κεφαλή της πορείας)


(Συγκέντρωση στα Προπύλαια – 6.15 μ.μ.)

Το πρωί σημειώθηκαν ορισμένα μικροεπεισόδια και μικροκαταστροφές κατά μήκος των οδών από τις οποίες πέρασε η πορεία χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ιδιαίτερης έντασης συγκρούσεις και με τις δυνάμεις της αστυνομίας να επιδεικνύουν σχετική ανοχή. Για να υπάρχει μια καθαρή εικόνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας έπεσε μόνο ένα κοκτέιλ μολότοφ και έγινε χρήση μία ή δύο φορές χειροβομβίδας κρότου λάμψης από την αστυνομία. Άναψε και μία φωτιά από νεαρούς σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από οφθαλμιατρείο. Μερικοί νεαροί έσπασαν κάποιες βιτρίνες και μερικούς σηματοδότες. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί πλήρως για να περιφρουρήσουν τον χώρο γύρω από τα Εξάρχεια επιχειρώντας να στήσουν έναν κλοιό ο οποίος θα περικλείει την περιοχή αυτή από την Ακαδημίας έως την Καλλιδρομίου και από την Χαριλάου Τρικούπη μέχρι την Πατησίων. Για τον σκοπό αυτό θα επιχειρήσουν περίπου 3.000 αστυνομικοί οι οποίοι δεν θα είναι όλοι στην περιοχή των Εξαρχείων δεδομένου ότι διασφαλίζεται και η αποτελεσματική φρούρηση όλων των δημοσίων κτηρίων, δημοσίων οργανισμών και άλλων hotspots στο κέντρο της Αθήνας. Τα μέτρα αυτά δεν λαμβάνονται μόνον για τις εκδηλώσεις της Τετάρτης αλλά αποτελούν και προοίμιο των δρακόντιων μέτρων ασφαλείας που θα ισχύουν από τα χαράματα της Πέμπτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν. 

Οι ρεπόρτερ και οι εικονολήπτες του zougla.gr και της τηλεόρασης της Ζούγκλας θα παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας και δια μέσου ζωντανών μεταδόσεων θα ενημερώνουν λεπτό προς λεπτό για το τι συμβαίνει στην πρωτεύουσα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης