Σε μια περίοδο που το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας, σημαντική είναι η εξέταση της πορείας υλοποίησης ενταγμένων έργων και πιθανής ένταξης και άλλων στο Ε.Σ.Π.Α., που ήταν και το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με στελέχη του Πανεπιστημίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρακολούθηση της προόδου των έργων αρμοδιότητας Πανεπιστημίου στο Ε.Σ.Π.Α., μετά την αρχική αντίστοιχη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2011 και τις μετέπειτα τεχνικές συσκέψεις, αλλά και της δημοσιευθείσας Πρόσκλησης του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας που αφορά σε έργα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός: «Έχω τονίσει ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του για να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση. Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε με το Πανεπιστήμιο τρία σημαντικά έργα: το πρώτο είναι το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, το δεύτερο είναι το Τμήμα Κτηνιατρικής Καρδίτσας προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ και το τρίτο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της Θεσσαλίας και αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα εντάξουμε και νέα έργα που θα βοηθήσουν την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου».

Πηγή: thessalianews
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης