Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας το κύμα κακοκαιρίας που αναμέναμε, με τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις να έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία βροχερός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός σε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκτιμώμενες βροχοπτώσεις έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Συνεχίζονται και την Τρίτη οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αυτή την φορά στη δυτική τη βόρεια και την ανατολική χώρα. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά: 

Το πρώτο μισό της ημέρας, βροχές μέτριας έως αξιόλογης έντασης αναμένεται να εκδηλωθούν στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελ/νησο, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανοιχτά του Ιονίου ενώ στο ανατολικό Αιγαίο ενδεχομένως να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά με λίγες μόνο νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα και μετά οι βροχές θα αποκτήσουν πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα στα δυτικά και τα βόρεια. Ασθενείς βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα ενώ στην Κρήτη ίσως εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως και το τέλος της ημέρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΔΒΔ διευθύνσεις 5-7bf. και στο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε αρχικά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Βαθμιαία μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και ενδέχεται προς το απόγευμα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη αναμένουμε αρχικά νεφώσεις με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα γύρω ορεινά και στην συνέχεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Meteoclub.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης