Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων για το ονοματολογικό πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από τις 16:00 το απόγευμα. Εκατοντάδες πολίτες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αντέδρασαν  στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που συμφωνήθηκε μεταξύ Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 21.15 σημειώθηκαν επεισόδια όταν το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό του κτηρίου και απωθήθηκε από τους αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και νωρίτερα, λίγο μετά τις 17.30 έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Λίγο μετά τις 19:00, ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει, από τη δεξιά πλευρά εισόδου, το κτίριο του Κοινοβουλίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν με τη ρίψη δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.

Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Βίντεο με τον διαδηλωτή που τραυματίστηκε:



Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο:

Ο τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος

Δείτε τι έγινε στο χθεσινό συλλαλητήριο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης