Σε φρούριο μετατράπηκε για δύο περίπου ώρες το κέντρο του Πειραιά, για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους, γύρω από τον χώρο του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου της πόλης, υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ αντιφασιστικών οργανώσεων και μελών της Χρυσής Αυγής. Τελικά, επικράτησε μικρή ένταση με υβριστικά συνθήματα μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, που παρέμειναν στην ταράτσα του κτηρίου του κόμματος, και ομάδας της ΚΕΕΡΦΑ.

Λίγο μετά τις 12:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έφθασαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Μελάς από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ο Κ. Αρβανιτόπουλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλης, ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος ενώ στις 13:00 έφθασε ο νέος δήμαρχος της πόλης Γ. Μώραλης με τη σύζυγό του και το παιδί του. Η τελετή διήρκησε μία ώρα και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Το παρών στην ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής εδωσαν και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ενώ την πρώτη δημόσια εμφάνιση -κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα- πραγματοποίησε ο Κώστας Μήτρογλου που θα αγωνίζεται εκ νέου στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από τις αφίξεις και τις συγκεντρώσεις:

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης

Ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος

Ο ποδοσφαιριστής Κώστας Μήτρογλου

Ο Σωκράτης Κόκκαλης

Ο προφυλακισμένος Ν. Κούζηλος

Ο Ν. Κούζηλος προσέρχεται στο δημοτικό θέατρο

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην ταράτσα του κτηρίου του κόμματος

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Αντιφασιστικές οργανώσεις στον Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Φωτογραφία από την ορκωμοσία

Πλήθος κόσμου στο Δημοτικό Θέατρο

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού

Τετ-α-τετ Μαρινάκη-Κόκκαλη

O παλαίμαχος τερματοφύλακας Αντώνης Νικοπολίδης

Μαρινάκης-Αρβανιτόπουλος

O Mαρινάκης υπογράφει σύμφωνα με το Πρωτόκολλο

Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου o νέος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης θα περάσει το κατώφλι του δημαρχείου για να αναλάβει τα νέα καθήκοντα του ενώ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης