Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας λόγω του ενδεχόμενου ελλιμενισμού του πλοίου C-Star, στο οποίο επιβαίνουν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, με σκοπό την παρεμπόδιση πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.

Οι λιμενικές αρχές είναι ενημερωμένες για την επικείμενη κάθοδο του πλοίου στην περιοχή, αναμένοντας ενημέρωση από το πλήρωμά του για το αν τελικά θα καταπλεύσουν στο λιμάνι, τον σκοπό της επίσκεψής τους και το χρονικό διάστημα το οποίο θα παραμείνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο της Ιεράπετρας, το πλοίο βρίσκεται ακόμη στα διεθνή ύδατα και από τη Δευτέρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το πλήρωμα και τον κυβερνήτη του για το ποιος τελικά είναι ο προορισμός του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο φαίνεται να βρίσκεται στο ίδιο σημείο τις τελευταίες ώρες, νοτιοανατολικά του Κουφονησίου, χωρίς να έχει εισχωρήσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στο μεταξύ, στις επάλξεις βρίσκονται από την ώρα που έγινε γνωστή η επίσκεψη του «C-Star» στην Κρήτη αντιφασιστικές οργανώσεις του νησιού, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου «Ανυπότακτη Κρήτη» εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της για τον ελλιμενισμό του συγκεκριμένου πλοίου σε κάποιο λιμάνι του νησιού.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το πλοίο C Star βρίσκεται στα νότια της Κρήτης έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Πρόκειται όμως για ένα ακόμα πλοίο ή είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση; Στις 29 Ιουλίου στο λιμάνι της πόλης Κατάνια της Σικελίας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από πλεούμενα με σκοπό τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού και σύνθημα: «Closed for Racists» (κλειστό για ρατσιστές).

Αιτία αποτελούσε η επικείμενη άφιξη στο λιμάνι του πλοίου C Star. Πρόκειται για ένα πλοίο που ναυλώθηκε από ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identity (GI) στα πλαίσια της επιχείρησης «Defend Europe» και έχει σκοπό να εμποδίσει τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων που διασχίζουν τη Μεσόγειο, από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία.

Προφανώς οι εικόνες που εμφανίζονται συνεχώς με πνιγμένους ή αποστεωμένους πρόσφυγες από την Αφρική δεν είναι αρκετές και οι διάφορες φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις του Generation Identity ναύλωσαν ακόμα και πλοίο ώστε να γίνουν περισσότερες!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μέχρι τώρα ιστορία του πλοίου κάθε άλλο παρά αγνά κίνητρα για την «προστασία της Ευρώπης» διαθέτει. Πρόκειται για πλοίο που ναυλώθηκε από εταιρεία ένοπλης φύλαξης πλοίων από «Σομαλούς πειρατές», ενώ στο πρώτο λιμάνι του ταξιδιού του -στην κατεχόμενη Αμμόχωστο- πλοίαρχος και υποπλοίαρχος συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έφερναν παράνομα στην Ευρώπη μετανάστες από τη Σρι Λάνκα, οι οποίοι δηλώνονταν ως πλήρωμα του πλοίου. Χαρακτηριστικότερο όμως είναι το γεγονός ότι το πλοίο που έχει σκοπό να «προστατέψει την Ευρώπη» έχει σημαία… Μογγολίας!

Πέρα από το γεγονός ότι η χώρα επιλογής δεν έχει καν θάλασσα, απ’ ό,τι φαίνεται, οι Έλληνες εφοπλιστές αποδεικνύονται πρωτοπόροι, καθώς η επιλογή «φθηνής» σημαίας αποτελεί παράδειγμα για τους Ευρωπαίους συναδέλφους ακόμα και για τις ρατσιστικές «δράσεις» τους.

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την ΕΕ, οι οποίες ουσιαστικά νομιμοποιούν τέτοιες κινήσεις με την πολιτική της Ευρώπης-φρούριο που ασκούν καταπατώντας τα δικαιώματα των προσφύγων. Τη στιγμή που πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση των χωρών που ζουν, η ΕΕ μέσω της Frontex και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών κλείνει τα εσωτερικά σύνορα εγκλωβίζοντάς τους στις χώρες υποδοχής, ενώ εντείνει τις επαναπροωθήσεις και τις απωθήσεις προσφύγων.

Ο δήμαρχος της Κατάνια έχει δηλώσει ότι το σκάφος είναι ανεπιθύμητο στο λιμάνι της πόλης και έχει ενημερώσει σχετικά τις λιμενικές αρχές.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα το ανεχτεί; Οι διάφοροι «αγανακτισμένοι» φορείς του νησιού, όπως οι ενώσεις ξενοδόχων, που κόπτονται για την εικόνα που θα χαλούσαν μερικοί πρόσφυγες, θα το ανεχθούν; Δεν αποτελεί δυσφήμηση του νησιού ο ελλιμενισμός ενός πλοίου που έχει σκοπό να πνίγει ανθρώπους;

Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό, τη φτώχεια και τον πόλεμο είναι κοινός για όλους τους λαούς.

Πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην Κρήτη!

Ανεπιθύμητοι είναι οι φασίστες. Είτε έρχονται με αλεξίπτωτα, όπως παλιά, είτε με καράβια όπως σήμερα!.


Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης