Σε κατάσταση «ομηρίας» μεταξύ ΕΟΠΥΥ και συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού βρίσκονται από σήμερα -και τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή- εκατομμύρια ασφαλισμένοι, λόγω της επίσχεσης υπηρεσιών που άρχισαν οι ιδιώτες γιατροί. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται τους γιατρούς αλλά θα καταβάλλουν το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και θα διεκδικούν στη συνέχεια την αποζημίωση τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Για τους περίπου 5.500 κλινικούς και κλινικο-εργαστηριακούς ιδιώτες γιατρούς καθώς και για τους 2.500 εργαστηριακούς γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, η επίσχεση υπηρεσιών είναι μονόδρομος προκειμένου να εξοφληθούν για τις υπηρεσίες υγείας που έχουν προσφέρει στον Οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί διεκδικούν επιπλέον την υπογραφή νέων συμβάσεων καθώς οι ισχύουσες συμβάσεις τους με τον Οργανισμό έχουν λήξει και ανανεώνονται «σιωπηρά» κάθε τρίμηνο.

Μέσω των 5.500 κλινικών και κλινικο-εργαστηριακών γιατρών και των 2.500 εργαστηριακών γιατρών που έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό, εξυπηρετείται ουσιαστικά το 90% των ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ, από την πλευρά του, επικαλείται τις δυσχερείς όσο και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ισχύουν στη χώρα, λόγω των capital control, αλλά και τις τεράστιες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για την περίθαλψη, ύψους 700 εκατ. ευρώ μόνο για το τρέχον έτος, και ζητεί από τους συμβεβλημένους γιατρούς να επιδείξουν υπομονή προς τον Οργανισμό και κοινωνικό πρόσωπο και αλληλεγγύη προς τους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού οι γιατροί θα εξοφληθούν μέσα στην εβδομάδα για τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης