Σε ετοιμότητα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 16:59
Σε ετοιμότητα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες (έντονες χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες) σε όλη την έκταση της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στους 7 ορεινούς όγκους της, από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας λειτούργησε, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, πολύ καλά και το βασικό οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοικτό το τελευταίο 48ωρο.

Στις περιπτώσεις που τα μηχανήματα δεν επαρκούσαν είχαν μισθωθεί ιδιωτικά μηχανήματα. Συνολικά 130 μηχανήματα επενέβησαν για να μείνει ανοικτό το κύριο οδικό δίκτυο.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι το προσωπικό και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμένουν σε ετοιμότητα για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο όπου αυτό απαιτηθεί, ενώ νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από την Κυριακή το βράδυ.

Λόγω των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες επισημαίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι η προσοχή των οδηγών πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη για φαινόμενα παγετού, ενώ συστήνεται να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 16:59