Ύφεση φαίνεται πως έχει παρουσιαστεί στη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου. Τα μέτωπα που από νωρίς το μεσημέρι αναζωπυρώνονταν έχουν αντιμετωπιστεί και τώρα πλέον η ώρα δυο τα ξημερώματα υπάρχει μόνο ένα μεγάλο σχετικά μέτωπο προς την Μεσαναγρό, στην περιοχή του Αγίου Θωμά και την Απολακκιά που φαίνεται και στη φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και το σημείο είναι δύσβατο, υπάρχουν αρκετές επίγειες δυνάμεις στην περιοχή για να περιορίσουν την φωτιά ώστε να μην επεκταθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας . Σύμμαχος ο άνεμος που έχει εξασθενίσει αισθητά στην περιοχή. Αισιοδοξία ότι με το πρώτο φως της ημέρας η φωτιά θα σβήσει αφού θα σηκωθούν όσα ελικόπτερα και αεροπλάνα κριθούν αναγκαία για να κάνουν ρίψεις νερού στο τελευταίο μέτωπο.

Φυσικά υπάρχουν μικρές εστίες στην ευρύτατη περιοχή αλλά η κατάσταση έχει ελεγχθεί. Όλες οι επίγειες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή επιχειρούν και περιπολούν μαζί με τους ακούραστους εθελοντές. Στις 02.30 η ώρα αναμένονται από την Αθήνα ακόμα 10 οχήματα προς ενίσχυση των δυνάμεων στο μέτωπο.

Σίγουρα η νύχτα είναι δύσκολη για όσους επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο δύσκολο μέτωπο της Μεσαναγρού, μα μόλις ξημερώσει τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν ρίψεις νερού, τα πεζοπόρα τμήματα και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τα οχήματα των εθελοντών θα ριχτούν στην μάχη με τις φλόγες ελπίζοντας ότι θα δώσουν το τέλος στην πύρινη λαίλαπα που κατακαίει το νησί μας από προχθές το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μας δήλωσε λίγο νωρίτερα και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, μετά από γενναίες μάχες στη φωτιά, η κατάσταση φέρεται να έχει ελεγχθεί.

ΠΗΓΗ: rodosreport.gr

Διαβάστε επίσης: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, 16:36

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης