Κεφαλονιά: Σε ύφεση η φωτιά - Σώθηκαν τα σπίτια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017, 07:39
Κεφαλονιά: Σε ύφεση η φωτιά - Σώθηκαν τα σπίτια
Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην Κεφαλονιά. Όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τη δική τους μάχη, με τα πύρινα μέτωπα να απειλούν σπίτια στα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα και τους κατοίκους να απομακρύνονται από τις οικίες τους.Απομακρύνθηκε από τα χωριά η πύρινη λαίλαπα

Οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να απομακρύνουν τις φλόγες από τις κατοικίες χωρίς να προκληθούν ζημιές, αν και η πυρκαγιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών.Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση


Αρκετά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού καθώς κάηκαν αρκετές κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος.
  Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη 

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, οι ζημιές θα αποκατασταθούν άμεσα από συνεργεία της.

Προς το χωριό Βλαχάτα μαίνεται η πυρκαγιά

Το πύρινο μέτωπο καίει δύσβατο σημείο προς το χωριό Βλαχάτα και αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν επίσης 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα.Στην Κεφαλονιά έχουν ήδη φθάσει πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ηλεία και σήμερα αναμένεται επιπλέον ενίσχυση από την Τρίπολη και την Κοζάνη.

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκε για την κατάσταση της φωτιάς στην Κεφαλονιά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ο κ. Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Φωτογραφίες: inkefalonia.gr


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017, 08:27