Σε ύφεση και ελεγχόμενες οι φωτιές στην Ανατολική Μάνη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 01:05
Σε ύφεση και ελεγχόμενες οι φωτιές στην Ανατολική Μάνη
Σε ύφεση και ελεγχόμενες είναι οι φωτιές στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε Κοκκάλα και Σκουτάρι υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Κοκκάλας επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ στο Σκουτάρι επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 20 άτομα.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αδαμαντία Τζανετέα, «σήμερα κατέθεσα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διαπιστωθεί πως προκλήθηκαν οι πυρκαγιές στην ανατολική Μάνη».

Ακόμη, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ζήτησα σήμερα από τον ΕΛ.ΓΑ. να συγκροτήσει συνεργεία και να έλθουν στη Λακωνία, προκειμένου να κάνουν καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «υπάρχει συνεργασία της κτηνιατρικής υπηρεσίας με τους κτηνοτρόφους, ώστε να έχουμε μία πρώτη εικόνα για τις ζημίες, όταν θα έλθουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ».

Ακόμη, η Αδαμαντία Τζανετέα τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες για την στήριξη του τουρισμού στην ανατολική Μάνη».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 01:05